Kifid krijgt nieuwe voorzitter Commissie van Beroep

07 september 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Wanner Los wordt per 1 oktober aanstaande de nieuwe voorzitter van de Commissie van Beroep van het klachtenloket Kifid. Los volgt Frits Salomons op, die per 1 april vertrokken is als voorzitter.

Bij het klachtenloket kunnen mensen of bedrijven zich melden als ze het oneens zijn met de werkwijze van een financieel dienstverlener. Kifid bemiddelt vervolgens tussen de indiener van de klacht en de financieel dienstverlener. De Geschillencommissie onderzoekt de zaak en doet vervolgens uitspraak.

Bindend oordeel

Die uitspraak kan bindend of niet bindend zijn. Van een bindend oordeel is alleen sprake als beide partijen dat willen. Indien er sprake is van een bindende uitspraak en van een zaak waar het gaat om meer dan €25.000 kan een betrokken partij enkel nog in beroep bij de Commissie van Beroep van het Kifid. De Commissie van Beroep is dus het hoogste rechtsorgaan binnen het Kifid. In beroep gaan in het geval van lagere bedragen is mogelijk als er aanwijzingen zijn dat de uitspraak van de Geschillencommissie niet volgens het boekje is gegaan. 

Kifid krijgt nieuwe voorzitter Commissie van Beroep

Wanner Los is per 1 oktober de nieuwe voorzitter van de Commissie van Beroep. Momenteel is hij nog senior rechter bij de Rechtbank Noord-Nederland. Hij volgt Frits Salomons op, die eerder dit jaar vertrok.

Voorzitter van het Kifid Ralph Pans is blij met deze benoeming: “Met Wanner Los krijgt de Commissie van Beroep een voorzitter met veel ervaring bij de rechterlijke macht en met grote kennis van de werkwijze van Kifid. Sinds 2013 is hij lid en ook vicevoorzitter van de Commissie van Beroep. Het is belangrijk dat Kifid met Wanner Los als nieuwe voorzitter van de Commissie van Beroep gebruik kan blijven maken van zijn kennis en ervaring.”