JPMorgan introduceert gratis trading app

27 augustus 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met de app You Invest geeft de Amerikaanse bank JPMorgan Chase 47 miljoen klanten de gelegenheid om kosteloos aandelen en indextrackers te verhandelen. Met de introductie gaat de bank rechtstreeks de strijd aan met fintechs die op dit vlak de afgelopen jaren veel met name jongere klanten hebben weten aan te spreken.

De lancering van You Invest staat gepland voor volgende week en wordt toegankelijk voor alle klanten van JPMorgan Chase. De bank heeft 60 miljoen klanten, waarvan er 47 miljoen online bankieren. Alle klanten krijgen tot honderd gratis trades per jaar. Nadien kost een online trade $2,95 per stuk. Klanten met grotere tegoeden kunnen zelfs ongelimiteerd kosteloos traden. Ook krijgen ze de mogelijkheid tot het opbouwen van een portfolio en toegang tot beursanalyses van de bank.

JPMorgan Chase gaat kosteloos traden aanbieden

De lancering van een app voor kosteloos traden is een flinke verandering ten opzichte van de oude situatie. Daarin moesten klanten voor elke online trade $24,95 betalen. Daarmee schiet JPMorgan tekort ten opzichte van gratis of goedkope brokers als Robinhood Financial, E*Trade en Charles Schwab. Echter, de bank geeft aan tot nu toe weinig focus te hebben gehad op online traden. De terugval in inkomsten door over te stappen op kosteloos traden zal geen dramatisch effect hebben verwacht de bank.

Millennials

Met You Invest richt JPMorgan zich hoofdzakelijk op millennials, vooral de millennials die nog niet eerder actief zijn geweest met online traden. JPMorgan ziet You Invest als een manier om klanten beter aan zich te binden. “We denken dat de meeste van onze klanten meerdere financiële relaties hebben”, aldus Jed Laskowitz, CEO van You Invest. “We besteden veel aandacht aan het uitbreiden van onze diensten. Al onze onderzoeken tonen aan dat klanten die gebruik maken van meerdere diensten bij Chase langer bij ons blijven.”