BNG Bank betrokken bij Nationaal Sportakkoord

10 juli 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Onder het motto van ‘sport verbroedert’ is BNG Bank één van de partijen die het Nationaal Sportakkoord ondertekend hebben. In het Nationaal Sportakkoord verenigen organisatie uit allerlei richtingen zich voor een goed georganiseerde breedtesport in Nederland.

Vorig jaar tijdens het EK Voetbal voor vrouwen werd eens te meer duidelijk hoe sport een land kan verbinden. Waar de oranje leeuwen momenteel schitteren door afwezigheid, moet Nederland zijn plezier op sportgebied dan maar halen uit Dylan Groenewegen, Tom Dumoulin of Kiki Bertens. Dan gaat het over topsport, maar ook de breedtesport speelt hierin een belangrijke rol. Het Nationaal Sportakkoord is een samenwerking tussen overheden, bedrijven en organisaties die allemaal verbetering van de Nederlandse breedtesport voor ogen hebben. Namens BNG Bank ondertekende CEO Olivier Labe mede de overeenkomst.

Olivier Labe was één van de ondertekenaars

Nederland telt in totaal zo’n 26.000 sportverenigingen en 6.000 sport- en beweegondernemers. Die maken het mede mogelijk dat ieder weekend zo’n 9,4 miljoen Nederlanders sporten en bewegen. Vanzelfsprekend draagt dit bij aan de lichamelijke gezondheid van heel Nederland en in potentie ook tot terugdringing van immer oplopende zorgkosten. Je hoeft immers geen topsporter te zijn om in een goede lichamelijke conditie te zijn. Daarnaast draagt het in potentie bij aan meer sociale cohesie, omdat sport vaak leeftijd, sociale afkomst en geslacht overstijgt.

BNG Bank is als gezegd deelnemer aan het sportakkoord en meer bijzonder op het deelgebied Duurzame Sportinfrastructuur*. Voetbalvelden, sporthallen en verenigingsgebouwen kosten immers geld en veel amateurverenigingen hebben daar geen middelen voor. Zeker niet als het ook nog moet voldoen aan moderne duurzaamheidseisen. BNG Bank stelt daarom financiering beschikbaar die zorgt voor verduurzaming van maatschappelijk vastgoed en sportaccommodaties.

*Deelnemers aan het deelgebied zijn: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF, Provincies, BNG Bank, TenCate Grass, Signify, Vaessen Groep B.V., Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, TopTeam, Hellebrekers Technieken, Staatsbosbeheer.