BNG Bank legt nieuwe handelsnaam statutair vast

20 april 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BNG Bank heeft in zijn algemene aandeelhoudersvergadering twee significante wijzigingen doorgevoerd. Ten eerste verandert de statutaire handelsnaam van ‘N.V. Bank Nederlandse Gemeenten’ naar ‘BNG Bank N.V.’ en daarnaast is Marlies van Elst benoemd als nieuw lid van de Raad van Commissarissen.

De aandeelhouders van BNG Bank hebben gestemd over twee belangrijke wijzigingen. Anders dan bij veel andere banken, bestaan de aandeelhouders van BNG Bank niet uit particulieren of institutionele beleggers. Het aandeelhoudersbestand van BNG Bank bestaat uit Nederlandse gemeenten en de Nederlandse Staat.

BNG Bank legt nieuwe handelsnaam statutair vast

Volgens BNG Bank was een wijziging van de statuten nodig wegens een veranderende omgeving. Relevante wetswijzigingen en de Nederlandse Corporate Governance Code (een gedragscode voor beursgenoteerde bedrijven met als doel verbeterde transparantie in de jaarrekening, betere verantwoording aan de raad van commissarissen en een versterking van de zeggenschap en bescherming van aandeelhouders) zijn voorname voorbeelden van deze veranderende omgeving. De bank nam afscheid van de statutaire naam ‘N.V. Bank Nederlandse Gemeenten’ en gaat voortaan door het leven als ‘BNG Bank N.V.’, zoals de bank al langer genoemd wordt.

Nieuwe commissaris

Naast een statutaire naamswijziging is Marlies van Elst toegetreden tot de Raad van Commissarissen. Van Elst brengt enkele tientallen jaren bancaire ervaring mee. Ze werkte jarenlang in diverse functies bij ING, waaronder als COO bij ING België. Die internationale ervaring kan bijdragen aan het in breder perspectief plaatsen van diverse discussies, aldus de bank. Van Elst neemt de plaats in van de vertrekkende Petri Hofsté. De zittende commissarissen Jantine Kriens en Kees Beuving zijn tijdens de vergadering formeel verlengd voor een nieuwe termijn.