SNS plaatst eerste pin-kiosk

20 april 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

In het Limburgse Heerlen heeft SNS zijn eerste Nederlandse pin-kiosk geopend. De pin-kiosk werd deze week geopend op feestelijke wijze, samen met notabelen en omwonenden. De pin-kiosk vervangt de geldautomaat die SNS vorig jaar om veiligheidsredenen gesloten heeft.

Bewoners van de Heerlense wijk Mezenbroek kunnen weer geld pinnen in de buurt. De wijk is namelijk het toneel van de eerste Nederlandse pin-kiosk van SNS. Nadat de bestaande geldautomaat vorig jaar onderwerp was van een plofkraak besloot SNS de geldautomaat te verwijderen.

SNS plaatst eerste pin-kiosk

Een kiosk is van oudsher een klein, vrijstaand gebouwtje. In Europa kennen we het fenomeen vooral als verkoopplek van kranten, al verdwijnen deze ook steeds meer uit het straatbeeld. Een kiosk als plaats om te pinnen is in opkomst. Het grote voordeel is het vrijstaande karakter. Net als in Heerlen vorig jaar, zijn pinautomaten nog wel eens slachtoffer van een plof- of ramkraak. Over het algemeen zitten deze pinautomaten onder appartementen of tegen winkels aan. Door over te schakelen op een pin-kiosk verdwijnt het risico op een plof- of ramkraak misschien niet, maar het bevordert wel de veiligheid van de leefomgeving.

Veilig alternatief

David Smeets, SNS Directeur Retail Zuid-Nederland legt uit: “Het ontbreken van een geldautomaat was een groot gemis voor de inwoners van Meezenbroek. Met de pin-kiosk hebben we een duurzaam, flexibel en veilig alternatief gevonden waar alle betrokkenen zich in kunnen vinden. Het is ook nog een primeur, want dit is de eerste SNS pin-kiosk in Nederland. Daarom openden we de geldautomaat op een feestelijke manier.”

Evenals de meeste gewone geldautomaten is de pin-kiosk 24/7 beschikbaar. Een leuk detail is dat de stroomvoorziening van het gebouwtje voor driekwart opgewekt wordt door zonnecollectoren op het dak.