ING-debetkaarten nu ook beschikbaar met V Pay van Visa

12 april 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Consumenten die een bankpas van ING aanvragen kunnen vanaf nu ook een kaart krijgen met daarop het Visa-logo. Tot voor kort werkte ING op dit vlak enkel samen met Visa’s concurrent MasterCard. Door de samenwerking met Visa denkt ING minder afhankelijk te worden van één provider.

Klanten van ING die naar hun bankpas kijken zullen op het pasje zonder uitzondering het logo van Maestro zien. Maestro is de betaaltechniek van creditcardmaatschappij MasterCard. Sinds deze week geeft ING ook debetkaarten uit met het logo van Visa. Deze kaarten werken via V Pay, de betaaltechniek zoals Visa deze heeft ontwikkeld. Voor ING betekent deze uitbreiding dat het minder afhankelijk wordt van één betaalkaartenprovider. Daarnaast hoopt ING door de samenwerking met twee providers te profiteren van technologische vernieuwingen.

ING-debetkaarten nu ook beschikbaar met V Pay van Visa

Wanneer een klant een nieuwe kaart aanvraagt bij ING is het in eerste instantie een verrassing of iemand een kaart krijgt die werkt via Maestro (Mastercard) of via V Pay (Visa). De kaarten worden willekeurig verstuurd. Volgens ING bleek uit een kort onderzoek eerder dit jaar dat consumenten niet echt een voorkeur hebben. Mocht een klant na ontvangst van een V Pay debetkaart om wat voor reden dan ook toch liever een Maestro debetkaart ontvangen, dan is dat gewoon mogelijk. De creditcards van ING blijven voorlopig nog wel uitsluitend verkrijgbaar met Maestro.

Status quo voor consumenten

De Nederlandse bankensector koos voor pinnen in de winkel ooit voor de techniek van Maestro. V Pay kreeg daarom aanvankelijk weinig voet aan de grond in Nederland. MasterCard heeft daarom veruit het grootste marktaandeel in Nederland. Inmiddels is ING - na SNS Bank - de tweede bank die betaalkaarten van Visa aanbiedt. In de praktijk zal er voor consumenten weinig veranderen, het logo op het pasje uitgezonderd. In Nederland kan met V Pay over het algemeen overal afgerekend of geld opgenomen worden waar de Maestro-techniek gebruikt wordt.