ABN AMRO wint prijs voor groene obligaties

09 april 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

ABN AMRO is bij de prijzenuitreiking van Environmental Finance in de prijzen gevallen. In de categorie ‘Banken’ kreeg de bank de titel ‘Green Bond Awards 2018 Lead Manager of the year’ toebedeeld.

Environmental Finance is een online platform, dat specifiek bericht over duurzame investeringen, duurzame financieringsproducten en over personen en bedrijven die actief zijn in de duurzame sector. Jaarlijks verdelen zij prijzen over verschillende categorieën om personen of bedrijven die een duurzame bijdrage hebben geleverd aan de wereld in het zonnetje te zetten. ABN AMRO valt dit jaar de eer te beurt in de prijzen te vallen, vanwege zijn betrokkenheid bij de markt van groene obligaties.

Duurzame prijs voor ABN AMRO

De groen-gele bank wint het predikaat ‘Green Bond Awards 2018 Lead Manager of the year’. De jury legt de keuze uit: “ABN AMRO’s niet aflatende betrokkenheid bij de markt van groene obligaties heeft er voor gezorgd dat zij de eerste prijs hebben verdiend in de categorie ‘lead manager of the year voor obligatie-emissies door banken.”

Bevestiging

Joop Hessels, verantwoordelijk voor  green, social en sustainability bonds bij ABN AMRO, ziet in de onderscheiding een signaal dat ABN AMRO goed bezig is op het gebied van duurzaamheid: “Dit is een mooie bevestiging van de goede positie die we met ABN AMRO hebben opgebouwd in de green bond dienstverlening aan klanten in Noord West Europa zoals Swedbank, SEB, Hypo Vorarlberg, Barclays, LBBW and Deutsche Hyp.”