ING past bankpassen aan

14 februari 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING is begonnen aan een grootscheepse vervanging van de huidige betaalpas. Technisch is er niets mis met de passen die nu gebruikt worden, maar de bank kiest voor een nieuw uiterlijk. De nieuwe passen krijgen een eenvoudiger ontwerp, met minder logo’s, waardoor de bankpas beter leesbaar wordt. Ook de handtekeningstrip op de achterkant verdwijnt.

In totaal worden de komende jaren in Nederland zo’n 9,7 miljoen bankpassen vervangen. ING wil de passen een eenvoudiger uiterlijk geven en beter leesbaar maken. De huidige ING betaalkaart heeft het logo van de bank in het groot op de achtergrond. Hierdoor kan de pas soms iets minder goed leesbaar zijn. Door gebruik te maken van een effen oranje achtergrond en een nieuwe druktechniek behoort dit binnenkort tot het verleden.

Herkenbaar en eigentijds

De nieuwe bankpassen worden herkenbaarder en ook meer op de huidige tijd gericht. Erik Tiggens is manager Cards bij ING en licht toe: “In het huidige digitale tijdperk is de betaalpas de enige tastbare connectie die de meeste mensen nog hebben met hun bank.” Niet alleen de voorkant verandert. Op de achterkant is binnenkort geen handtekeningstrip meer te zien. De Rabobank stapte hier in 2016 al eerder van af. Naast de voorkant en de achterkant verandert ook de zijkant van de ING betaalpassen. Valt daar nu echt veel aan te veranderen? Ja, want door de zijkant oranje te maken steekt hij helder af tegen de doorgaans witte zijkant die andere passen hebben.

Zo ziet de nieuwe betaalpas van ING eruit

ING heeft in veertien landen zo’n 15 miljoen betaalpassen in omloop. In totaal hebben die 15 miljoen passen niet minder dan 88 verschillende ontwerpen. In Nederland – goed voor een kleine 10 miljoen bankpassen – worden vijf nieuwe ontwerpen gelanceerd: standaard betaalpassen, gepersonaliseerde betaalpassen, creditcards, platinum creditcards en zakelijke betaalpassen. Voor buitenlandse gebruikers komen drie nieuwe ontwerpen beschikbaar, wat het totale aantal verschillende ontwerpen met maar liefst tachtig terugdringt.

Vanaf deze week ontvangen de eerste mensen hun betaalpas nieuwe stijl. Naar verwachting gaat de hele operatie zo’n vier tot vijf jaar duren. Klanten krijgen een nieuwe pas als ze hun huidige pas verliezen of als de pas verloopt.