Otly en Whydonate sluiten verbond om liefdadigheid

04 januari 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Twee Nederlandse FinTechs - Otly en Whydonate - hebben een samenwerking aangekondigd. Via het platform Otly!Give willen zij naar eigen zeggen kinderen na laten denken hoe ze met hun geld ook dingen kunnen doen waarmee andere mensen geholpen worden.

Otly is vooral bekend om het beschikbaar stellen van producten die ouders helpen om hun kinderen beter financieel wegwijs te maken en voor te bereiden op een gezonde financiële toekomst. Het jonge bedrijf lanceerde eerder dit jaar al een zakgeld starterskit voor kinderen en in samenwerking met Bunq een mobiel bankieren app voor kinderen. In een economie waarin steeds minder gebruik wordt gemaakt van chartaal geld wordt het immers ook steeds moeilijker om kinderen duidelijk te maken wanneer geld op is.

Jong geleerd is oud gedoneerd

Whydonate is een startup die voortkomt uit de stal van ING. Het is opgericht als een platform dat doneren aan goede doelen eenvoudiger moet maken. Vanuit de samenwerking tussen Otly en Whydonate is nu Otly!Give voortgekomen. “Met Otly!Give kun je eens samen met je kind gaan zitten en praten over gebeurtenissen in de wereld om ons heen en ook bekijken hoe je daar zelf een positieve bijdrage aan kunt leveren”, zegt CEO en mede-oprichter van Otly Lior Bornshtain.

Niels Corver van Whydonate is eveneens te spreken over de samenwerking en het beoogde doel: “De donaties zullen misschien niet direct een enorm fortuin opleveren. Maar de kennis en inzichten die kinderen op deze manier vergaren zijn van onschatbare waarde voor later.”