Italiaanse UniCredit draait 15 miljard verlies in Q4

28 maart 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

UniCredit, de grootste bank van Italië draaide in het laatste kwartaal van 2013 een mega nettoverlies van €15 miljard – nooit eerder waren de kwartaalcijfers zo slecht. Daarbovenop zullen naar verwachting zo’n 8.500 mensen hun baan bij de bank verliezen in de komende jaren. Desalniettemind plant UniCredit diverse maatregelen om hun financiële situatie te herstellen en verwacht in 2014 €2 miljard winst te zullen boeken.

Afgelopen week liet UniCredit weten dat het in 2013  flink moesten afschrijven op hun activa en ook op slechte leningen, waarvoor ze reserves aanhielden van ruim €9,3 miljard. Naar dat geld zal de bank waarschijnlijk kunnen fluiten. Daarnaast liep de Oostenrijkse tak van de bank zeer slecht, waardoor de bank kampte met afschrijvingen van zo’n €8 miljard.

Italiaanse UniCredit draait 15 miljard verlies in Q4

Banenverlies

Als gevolg van de slechte resultaten en vooruitkijkend naar het financiële herstel voor de toekomst ziet UniCredit zich gedwongen om zo’n 8.500 werknemers te gaan ontslaan. Naast ontslagen zal de bank ook een deel van zijn activa van de hand doen, om weer winstgevend te kunnen worden. Volgens de bank zal in 2014 een winst gerealiseerd kunnen worden van €2 miljard en kan UniCredit in de komende vijf jaren de winstgevendheid uitbouwen.