De Volksbank wint Henri Sijthoff-prijs

01 november 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Volksbank heeft de Henri Sijthoff-prijs 2017 gewonnen in de categorie niet-beursgenoteerde bedrijven. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Financieele Dagblad, waarbij vooral gekeken wordt naar openbare informatieverschaffing en financiële verslaglegging.

De persoon Henri Sijthoff stamt uit een bekend uitgeversgeslacht. Zijn voorvaderen richtten in de 19e eeuw bekende kranten op in het westen van het land, waarvan het Leidsch Dagblad de bekendste - nog in omloop zijnde - is. Uit de Sijthoff-koker kwam uiteindelijk ook het Financieele Dagblad.

De Volksbank wint Henri Sijthoff-prijs

De naar Henri Sijthoff vernoemde onderscheiding beoordeelt bedrijven op hun financiële verslaglegging en hoe openbaar deze is. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar het jaarverslag en de verslaglegging via de website. De Volksbank valt dit jaar de eer ten deel van deze prijs in de categorie niet-beursgenoteerd.

Nieuwe organisatie

Volgens de jury laat De Volksbank duidelijk zien dat de organisatie opnieuw is neergezet, iets wat goed weergegeven wordt door de externe verslaglegging. “Een fris jaarverslag met tekeningen die helpen het inzicht te verbeteren”, omschrijft de jury het succes van de in Utrecht gevestigde bank. Er is verder lof voor interviews met de CEO en de president-commissaris, die als open en goed leesbaar werden ervaren. De Volksbank vormt de overkoepeling van SNS Bank, ASN Bank, BLG Wonen en RegioBank, maar een goede informatievoorziening zorgt voor een helder overzicht van het bedrijfsmodel en de afzonderlijke bankmerken.