ING sluit partnership met online vermogensbeheerder Scalable

19 september 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING is in Duitsland een samenwerking gestart met Scalable, een FinTech-bedrijf dat zich specialiseert in robo-advies en online vermogensbeheer. Middels de samenwerking biedt ING een online vermogensbeheeroplossing aan zijn Duitse retailklanten aan.

“Dit partnership is in lijn met ING’s strategie om een onderscheidende klantervaring aan te bieden, door deze persoonlijk, naadloos en relevant te maken”, aldus Nick Jue, CEO van ING in Duitsland. Volgens hem is Scalable een van de leidende FinTech-bedrijven op het gebied van robo-advies in de EU. Hij vervolgt: “Online vermogensbeheer van Scalable Capital stelt ons in staat om onze klanten een zeer aantrekkelijke en comfortabele manier van investeren te bieden.”

ING sluit partnership met online vermogensbeheerder Scalable

Het aanmeldproces voor de volledig digitale investeringsoplossing neemt volgens ING minder dan een kwartier in beslag en is, net als de oplossing, volledig digitaal. Na het doorlopen van het aanmeldproces, krijgen gebruikers inzicht in hun investeringsportfolio via de ING-app, internetbankieren of via de app of online omgeving van Scalable. Zo kunnen zij de prestaties en vergoedingen van hun investeringen monitoren. Voor de oplossing van Scalable geldt een minimuminvestering van €10.000.

Benoit Legrand, Global Head of FinTech bij ING, vult aan: “Oplossingen zoals die van Scalable Capital, zijn precies waar klanten naar op zoek zijn, doordat zij een naadloze en effectieve ervaring bieden. Met al onze 100 FinTech partnerships willen we onze klanten helpen om een stap voor te blijven in het managen van hun financiën.”

De samenwerking met Scalable is gelanceerd in Duitsland. Als de lancering een succes wordt, zal ING de mogelijkheden gaan onderzoeken om het aanbod verder uit te breiden.