Ontwikkeling van de infrastructuur voor real-time betalingen afgerond

19 september 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Betalen en in een paar seconden staat het geld op de rekening van de begunstigde. In 2019 kan het, want onlangs kozen drie banken samen voor een nieuwe infrastructuur voor real-time betalingen. Waarmee Nederland voorloper is in Europa. De ontwikkeling van de infrastructuur is nu afgerond.

In Europa wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen van Instant Payments: een proces - met bijbehorende infrastructuur – voor real-time betalingen. Maar per land verschillen het tempo waarin en de wijze waarop men werkt aan deze Instant Payments.

Leverancier gekozen

Nederland is als één van de eerste landen begonnen met het ontwikkelen van deze real-time betalingen. Want drie grote Nederlandse banken – ING, ABN Amro en Rabobank - selecteerden onlangs betalingsverwerker equensWorldline SE – dochteronderneming van Worldline - als leverancier voor de infrastructuur voor Instant Payments.

Ontwikkeling van de infrastructuur  voor real-time betalingen afgerond

365 dagen per jaar

De ontwikkeling van de infrastructuur is nu afgerond. De volgende stap is het aansluiten van deze drie banken op de infrastructuur. In lijn met de planning van de banken zullen de eerste betalingen in 2019 worden verwerkt. Daarna kan Instant Payments volledig worden uitgerold. Resultaat: klanten kunnen altijd real-time betalingen doen. 365 dagen per jaar, ook tijdens weekenden en feestdagen. Resultaat voor ondernemers: een betere cashflow en een verminderd risico.

Zie ook het bericht hierover op Bank|Wereld, het magazine van de Nederlandse Vereniging van Banken.