8 RegTech startups nemen deel aan Allen & Overy's acceleratorprogramma

07 september 2017 Banken.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Internationaal advocatenkantoor Allen & Overy heeft acht tech-bedrijven op het gebied van regtech, dealtech en legaltech gekozen om zich aan te sluiten bij Fuse. Binnen de accelerator zullen de startups samenwerken met klanten en juridische technologie-experts van Allen & Overy aan het creëren van oplossingen voor juridische uitdagingen van bedrijven, financiële instellingen en advocatenkantoren.

Naast de opkomst van FinTech en groeiende aandacht voor InsurTech, is er ook steeds meer activiteit op het gebied van RegTech, LegalTech en DealTech. Deze nichemarkten bestaan voor een groot deel uit technologische startups die zich richten op het ontwikkelen en op de markt brengen van slimme technologie en oplossingen op het gebied van respectievelijk compliance en wet- en regelgeving, juridische vraagstukken en M&A.

Internationaal advocatenkantoor Allen & Overy heeft besloten om op de opkomst van deze nichemarkten in te spelen door een nieuwe accelerator in het leven te roepen: Fuse. De accelerator, die zich richt op het stimuleren van de ontwikkeling van innovatieve praktische oplossingen op het vlak van RegTech, LegalTech en DealTech, is gevestigd in de kantoren van het advocatenkantoor in Londen en wordt aangestuurd door Partner Jonathan Brayne en Counsel Shruti Ajitsaria, respectievelijk Chairman en Head van Fuse.

Fuse by Allen & Overy

Startups die deelnemen aan het accelerator-programma krijgen de mogelijkheid om met technologie-experts en advocaten van het kantoor samen te werken aan de verdere ontwikkeling en realisatie van hun diensten en producten. Hierbij wordt input en feedback geleverd door de klanten van Allen & Overy – tot de klantenkring van het advocatenkantoor behoren verschillende vooraanstaande corporates en leidende financiële instellingen. De oplossingen van de startups worden getest door klanten van Allen & Overy die vrijwillig bijdragen aan het programma en door de advocaten van het kantoor zelf.

Om een goede start van het programma met veelbelovende startups te verzekeren, heeft Allen & Overy alle geïnteresseerde RegTech, LegalTech en DealTech startups uitgenodigd om zich aan te melden. De eerste startup die werd geselecteerd om deel te nemen aan Fuse was Nivaura. Nivaura ontwikkelt een geautomatiseerde cloud-dienst voor het uitgeven en administreren van financiële instrumenten door middelgrote en kleine financiële dienstverleners. Het team van Nivaura is tevens gevraagd om de andere tech-bedrijven die zich bij Fuse aansluiten bij te staan met advies en ervaring, terwijl zij zelf voortbouwen aan hun eigen onderneming.

Voor de rest van de inschrijvingen werd een selectieproces georganiseerd. Na een eerste selectie op basis van de aanmeldingen werd een aantal bedrijven uitgenodigd om hun oplossingen te pitchen voor de selectiecommissie van Fuse. De commissie heeft op basis van de pitches zeven bedrijven uitgenodigd om zich bij de accelerator aan te sluiten. Een korte introductie:

Avvoka ontwikkelt een digitaal platform voor het opstellen van contracten via standaard templates. Avvoka faciliteert live onderhandelingssessies, waarbij conceptcontracten kunnen worden uitgewisseld en biedt daarnaast verschillende analysetools aan.

Corlytics biedt intelligence op het gebied van Risk en wet- en regelgeving en maakt gebruik van forensische analysemethoden om boetes en veroordelingen te voorspellen.

iManage was eerder bekend onder de naam RAVN. De startup ontwikkelt natural language processing en machine learning technologie waarmee documenten georganiseerd en samengevat kunnen worden.

Ithaca is een onderneming zonder winstoogmerk die een online en mobiel platform wil creëren waarmee asielzoekers en vluchtelingen toegang kunnen krijgen tot gratis juridische vertegenwoordiging en advies.

8 RegTech startups geselecteerd voor deelname Fuse

Legatics is een bedrijf dat juridische processtukken, die nu nog vaak bestaan uit papieren documenten en e-mails, wil onderbrengen in eenvoudige software.

Opus 2 International ontwikkelde eerder litigation en transcript management software en is nu bezig met de ontwikkeling van een tool die advocaten ondersteunt bij het verificatieproces voor prospects.

Vable monitort, verzamelt en indexeert informatie uit RSS Feeds, websites, inkomende e-mails en documenten in een overzicht met relevantie informatie voor gebruikers. Ze kunnen deze informatie vervolgens bundelen tot nieuwsbrieven die automatisch worden uitgestuurd naar hun eigen klanten.