Vierde editie Finance Run komt er aan

28 juli 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Net als voorgaande jaren wordt aan het einde van de zomer in Amsterdam de Finance Run georganiseerd. Een hardloopevenement dat bedoeld is voor iedereen die werkzaam is in de financiële sector en meteen dienst doet als netwerkgelegenheid. Dit jaar vindt het event plaats op 1 september.

De Finance Run kan bijna haar lustrum gaan vieren, want dit jaar wordt het sport- en netwerkevenement voor de vierde keer georganiseerd. Uit cijfers blijkt dat het evenement steeds populairder wordt. Van 300 deelnemers in 2014, ging het naar 500 deelnemers in 2015 en 700 deelnemers in 2016. Bankiers, consultants, accountants, financieel adviseurs, iedereen die actief is in de financiële wereld wordt uitgenodigd het maatpak te verwisselen voor sportkleding. Het parcours is ongewijzigd, er wordt gelopen om de Amsterdamse Bosbaan heen. Er is keuze uit een parcours van vijf kilometer en een parcours van tien kilometer, wat neerkomt op één of twee rondjes om het roeibassin heen.

Finance Run 2017 op 1 september

Netwerkborrel

De organisatie zelf bestempelt de Finance Run als een ‘sportief en informeel netwerkevenement’. Na de run krijgen de deelnemers een hapje en een drankje voorgeschoteld en is er alle ruimte om contacten te leggen of te onderhouden. Het evenement wordt onder andere gesponsord door hypotheekverstrekker Florius, hypothecaire dienstverlener Stater en verzekeraar Achmea. 

Stichting LEF

De opbrengsten van de Finance Run 2017 gaan naar Stichting LEF. LEF staat voor Leven en Financiën, deze stichting zet zich in voor financieel bewustzijn onder jongeren. Op ROC’s geeft LEF jongeren voorlichting over hoe zij slim om kunnen gaan met geld, afgezet tegen wat zij belangrijk vinden in hun leven. Deze lessen worden gegeven door financieel professionals of zelfstandig ondernemers uit bijvoorbeeld het bank- en verzekeringswezen.