AppDynamics stimuleert innovatie bij ABN AMRO

13 juli 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

ABN AMRO Bank heeft AppDynamics ingeschakeld voor ondersteuning bij het creëren van innovatieve, betrouwbare digitale klantervaringen. Specifiek zal het platform gebruikt worden voor de implementatie van applicatie-prestatiebeheer (APM), waardoor snelle, steeds betere applicatieontwikkeling binnen de IT-omgevingen van de bank mogelijk wordt. 

Binnen de bankensector van vandaag groeien de verwachtingen van klanten in een alsmaar hoger tempo. Een van de doelstellingen waar de grootbank naar streeft is het overstijgen van de digitale verwachtingen van klanten. De verschuiving om op hoge snelheid te ontwikkelen veroorzaakt soms echter onduidelijke problemen met de prestaties van de applicatiecode. Zelfs kleine veranderingen kunnen een domino-effect hebben binnen de systemen van de bank.

Innovatieve, gecalculeerde risico’s

Om de bank te helpen met het realiseren van een innovatieve en betrouwbare customer experience, besloot de bank de hulp in te roepen van AppDynamics, onderdeel van Cisco. De ICT-dienstverlener laat in een persverklaring over de samenwerking weten: “Het vermogen van AppDynamics om de verwerkingspaden van Business Transactions nauwkeurig in kaart te brengen, helpt ABN AMRO om innovatieve, gecalculeerde risico's te nemen met het vertrouwen dat problemen kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd.”

Kees Bakker, directeur IT Services, ABN AMRO zegt in een reactie op de samenwerking: “ABN AMRO is blij om een strategisch partnerschap in proactieve monitoring te starten met AppDynamics."

Goede klantervaringen

Ook AppDynamics toont zich verheugd over het partnership: “Consumenten verwachten dat digitaal bankieren even makkelijk is als in andere sectoren, of zelfs makkelijker. Daarom zorgt ABN AMRO voor disruptie binnen zijn eigen bedrijven om die verwachting voor te blijven”, zegt Jeremy Duggan, Senior Vice President en General Manager Europe, AppDynamics, om daar aan toe te voegen: “Met AppDynamics kunnen bedrijven leveren wat er echt van belang is: goede klantervaringen.”

Edwin Prinsen, Managing Director Cisco Nederland, voegt toe: “IT-afdelingen en ontwikkelaars waden door een wirwar van ongestructureerde data.” Hij wijst op de voordelen van AppDynamics: “De combinatie van Cisco en AppDynamics stelt ons in staat om end-to-end zichtbaarheid en intelligentie van het netwerk te bieden, tot op applicatieniveau.” Prinsen besluit: “Gecombineerd met beveiliging en schaalbaarheid, helpt dit IT om bedrijfsresultaten op een hoger plan te brengen.”