Vermogensbeheertak a.s.r. lanceert ASR Hypotheekfonds

07 juni 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De vermogensbeheertak van verzekeraar a.s.r. heeft zijn aanbod voor institutionele beleggers uitgebreid met een hypotheekfonds. Participanten in het ASR Hypotheekfonds kunnen kiezen uit twee subfondsen: een met hypotheken met NHG en een fonds met hypotheken zonder nationale garantie. Het fonds streeft er op termijn naar om een omvang van enkele miljarden te bereiken.

“Hypotheken zijn een aantrekkelijke beleggingscategorie, die bijdraagt aan de diversificatie van de beleggingsportefeuille van institutionele beleggers”, stelt Jack Julicher, directeur Beleggingen bij a.s.r.. De verzekeringsmaatschappij is al 80 jaar actief op de Nederlandse hypotheekmarkt. In 2016 verstrekte a.s.r. €1,3 miljard aan WelThuis hypotheken. In totaal heeft de verzekeraar ruim €7 miljard aan hypotheken op de balans.

Vermogensbeheertak verzekeraar a.s.r. lanceert ASR Hypotheekfonds voor beleggers

Om institutionele beleggers mee te laten profiteren van zijn jarenlang opgebouwde expertise heeft a.s.r. het ASR Hypotheekfonds gelanceerd. Het fonds, dat wordt ondergebracht bij a.s.r. Vermogensbeheer, wordt gevuld met nieuw af te sluiten WelThuis hypotheken. Het Hypotheekfonds biedt institutionele beleggers de mogelijkheid om te beleggen in deze woninghypotheken, waarbij zij de keuze hebben tussen hypotheken met of hypotheken zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). “Op deze manier kunnen beleggers zelf de gewenste risico-rendement verhouding kiezen”, aldus Julicher.

Op termijn streeft het fonds naar een omvang van enkele miljarden. a.s.r. laat weten dat de eerste klanten inmiddels zijn toegetreden.