Brickler lanceert app voor hypotheek- en koopproces woning

04 april 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Brickler, een zelfstandig opererende startup van Nationale Nederlanden, heeft de bètaversie van zijn gelijknamige app gelanceerd. De app combineert het zoeken van een huis met onder meer het vergelijken van hypotheken en het bij elkaar zoeken van de juiste gegevens voor de hypotheekaanvraag.

Het aanbod van mobiele apps die gebruikers helpen bij de aanschaf van een huis, het afsluiten van een hypotheek of een ander onderdeel van het proces van het vinden van een droomhuis tot het daadwerkelijke moment van intrekken, wordt steeds groter. Werd medio 2016 al de WoonTodo-app van Monli gelanceerd – een persoonlijke assistent voor gebruikers die een huis willen kopen – eind maart is de bètaversie van de app Brickler live gegaan.

Brickler lanceert app voor hypotheek- en koopproces woning

Brickler

Brickler is een app die gebruikers helpt bij alle stappen in het koopproces van een huis. Gebruikers van de bètaversie, die beschikbaar is in de app stores, kunnen zoeken naar koopwoningen die in de prijsklasse vallen die de gebruiker kan betalen. Deze prijsklasse wordt vastgesteld aan de hand van de financiële gegevens die de gebruiker heeft ingevoerd. Ook bepaald de app door middel van deze gegevens wat het maximale leenbedrag is voor de gebruiker.

De app maakt gebruik van verschillende zoekcriteria, zodat gebruikers alleen huizen in het actuele aanbod vinden, die aan hun wensen voldoen. Door de woning te ‘swipen’ kan de gebruiker deze aan zijn of haar favoriete huizen toevoegen. Bij ieder huis wordt ook een indicatie gegeven van de bruto maandlasten die de aanschaf van de woning met zich mee zal brengen. Voor een gedetailleerder beeld van de kosten en mogelijkheden kunnen klanten in de app ook direct verschillende hypotheekverstrekkers met elkaar vergelijken.

“Door het gebruik van Brickler wordt het zoeken van een huis tot en met het afsluiten van de hypotheek een logisch geheel”, aldus Erik Muetstege, CEO van Nationale-Nederlanden Bank. “Brickler voegt alle stappen die de koper van een huis moet nemen samen in één applicatie, waardoor hij niet langer langs alle individuele partijen hoeft. Brickler zet met de app een eerste stap om de huizenmarkt op een vernieuwende manier te ondersteunen en richt zich vooral op gebruikers die voor de eerste keer een huis gaan kopen.”

Uitbreiding met advies

In de bètaversie is het nog niet mogelijk om via de app advies te ontvangen over de aanvraag van een hypotheek. In de toekomst kan er “naar behoefte een adviseur ingeschakeld worden en/of rechtstreeks een hypotheek afgesloten worden bij een van de aangesloten hypotheekverstrekkers”, vertelt Brickler over zijn ambities om de functionaliteit van de app uit te breiden.