Gijs van Hooijdonk verkozen tot eerste Erkend Financieel Adviseur van het Jaar

24 maart 2017 Banken.nl 3 min. leestijd

Tijdens het SEH Lentecongres is voor het eerst de prijs voor Erkend Financieel Adviseur van het Jaar uitgereikt. De prijs ging naar Gijs van Hooijdonk, adviseur bij De Hypotheker in Breda, die uit de drie rondes van de verkiezing als beste uit de bus kwam. 

Op 22 maart 2017 vond de negende editie van het SEH lentecongres plaats in Nieuwegein. Het congres werd georganiseerd door de SEH, de Stichting Erkend Hypotheekadviseurs, in het NBC Congrescentrum en telde circa 750 deelnemers. Het SEH Lentecongres 2017 werd mede mogelijk gemaakt door NVM en Dukers & Baelemans, die zich respectievelijk als congrespartner en als hoofdsponsor* aan het evenement hadden verbonden.

Erkend Financieel Adviseur van het Jaar 2017

Tijdens de afgelopen editie van het Lentecongres werd door de stichting voor het eerst de verkiezing voor Erkend Financieel Adviseur van het Jaar gehouden. Deelnemers aan de verkiezing moesten zich in drie rondes bewijzen als financieel adviseur. In de eerste ronde moesten de adviseurs een digitale toets maken die aan de hand van dertig vragen hun parate vakkennis in beeld bracht. De elf deelnemers die de vragenlijst het best en het snelst hadden ingevuld gingen door naar de tweede ronde, waarin zij een schriftelijke casus moesten inleveren die aansloot bij de adviespraktijk. In de derde en laatste ronde werden de overgebleven drie finalisten onderworpen aan een assessment aan de hand van een in scene gezet adviesgesprek, waarin oog was voor vakbekwaamheid, integriteit en adviesvaardigheid.

Gijs van Hooijdonk - Erkend Financieel Adviseur van het Jaar

Gijs van Hooijdonk behaalde de beste resultaten in de verkiezing en werd tijdens het congres uitgeroepen tot de eerste Erkend Financieel Adviseur van het Jaar. De voorzitter van de jury** overhandigde Van Hooijdonk – die als adviseur en directeur werkzaam is bij De Hypotheker in Breda – een beeldje en een reischeque ter waarde van €2.500. Finalisten Nicole van de Wouw en Gerrit van der Goot, beide werkzaam voor de Rabobank, kregen voor hun prestaties een tekentablet cadeau, die zij als hulpmiddel kunnen gebruiken tijdens hun adviesgesprekken. 

Van Hooijdonk over de verkiezing: “Door mee te doen aan deze verkiezing word je echt weer op scherp gezet. Doorvragen en een persoonlijke duurzame band opbouwen met de klant staan bij mij voorop. Dan ben je als adviseur goed in staat om op maat gesneden financieel advies te geven. Ik raad iedere Erkend adviseur aan om volgend jaar mee te doen aan deze Verkiezing.”

Oud-politicus en schrijver Jan Terlouw benadrukte tijdens het congres de toegevoegde waarde van goed financieel advies en vertrouwen voor de samenleving: “Klantgericht en integraal financieel advies worden nog belangrijker. Er is grote behoefte aan advisering met de menselijke maat. De vertrouwensdemocratie is de basis van onze samenleving.”

* Naast hoofdsponsor Dukers & Baelemans waren nog ruim 25 financiële dienstverleners, opleiders en andere organisaties als partner betrokken bij het SEH Lentecongres. Onder de partners bevonden zich ook onder meer Florius, grootbanken Rabobank en ING, NIBC Direct en Welten. 

** De jury bestond uit Wim van Wingerden (Voorzitter SEH), Gerjoke Wilmink (Directeur NIBUD), Michel Ligtlee (Beleidsadviseur Financiën Vereniging Eigen Huis), Frank Paalman (Erkend Hypotheekadviseur van het jaar 2013).