Oprichter René Frijters vertrekt bij Knab na verschil van inzicht

17 maart 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Oprichter en directeur van Knab René Frijters vertrekt per 1 mei bij de online bank. Hij heeft besloten te vertrekken na verschil van inzicht over de strategische koers en leiderschapsstijl. Dat meldt Knab afgelopen donderdag.

Het is inmiddels bijna vier jaar geleden dat René zijn eigen bank aankondigde. Met Knab wilde hij het anders doen dan andere banken om daarmee een paradigmashift teweeg te brengen in de bankensector. 

Daarvoor was René 12 jaar CEO van de onlinebroker Alex Beleggersbank die hij samen met Peter Verhaar heeft opgericht. In 2007 werd Alex verkocht aan BinckBank. In 2009 heeft René korte tijd gewerkt als directeur Sparen, Betalen en Beleggen bij DSB. 

Oprichter Rene Frijters vertrekt bij Knab

Vertrek bij Knab

Volgens Knab gaat de bank nu de fase in van start-up naar scale-up. Daarom is het managementteam uitgebreid. Dat team, met René in hun midden, heeft de afgelopen maanden bekeken hoe Knab zich de komende jaren moet ontwikkelen. Er is overeenstemming over waar Knab heen moet, maar er is een verschil van inzicht ontstaan over hoe ernaar toe te gaan. Het verschil in leiderschapsstijl en de beperktere verantwoordelijkheid die René heeft binnen de nieuwe organisatie, hebben René doen besluiten Knab te verlaten. Zijn ideeën en inspiratie zullen in het hart van Knab blijven staan in de volgende fase.

René Frijters: "Ik heb met ontzettend veel plezier en passie met het Knab team en met onze klanten de afgelopen 7 jaar aan Knab gewerkt. Ik vind het jammer om Knab te verlaten, maar ben blij dat ik de vrijheid heb om deze keuze te kunnen maken. Ik gun Knab en alle mensen die eraan verbonden zijn het beste. We hebben laten zien dat het anders kan in de financiële sector. Ik ben daar trots op en zal natuurlijk ambassadeur blijven."

Robbert Bakker, voorzitter Knab platform: "René heeft nu twee keer laten zien dat je een uitdager kunt zijn van de grootbanken. Hij is een ondernemer pur sang en een hard act to follow. René heeft de afgelopen tijd samen met ons de toekomst uitgestippeld. We gaan het financiële platform Knab nu verder uitbouwen, samen met onze klanten."

René Frijters gaat nu eerst een paar weken naar Zuid Afrika voor stichting Tjommie, waarvan hij al jaren voorzitter is. Daarna gaat hij zich bezinnen op nieuwe ondernemende plannen, naast zijn ambassadeurschap van Knab.