ABN AMRO verbindt zich als partner aan 24 Hour Creation Battle

10 februari 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vandaag vindt de winnaars ceremonie van de 24 Hour Creation Battle, onderdeel van de talentencompetitie Rotterdam100, plaats in het Erasmus Centre for Entrepreneurship te Rotterdam. De zes winnende teams bestaande uit studenten en young professionals mogen hun ‘’Next Economy’’ oplossing implementeren bij de verschillende deelnemende bedrijven, waaronder ook ABN AMRO, die zich als case partner heeft verbonden.

Rotterdam100 is een talentencompetitie waarbij de meest excellente studenten en young professionals werken met toonaangevende bedrijven om innovatieve oplossingen te bedenken voor business cases die gericht zijn op de Next Economy. Tijdens de talentencompetitie worden deelnemende studenten en young professionals geschoold in innovatie en ondernemerschap door de Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO) en het Erasmus Centre for Entrepreneurship. Met de Rotterdam100 beogen burgemeester Aboutaleb en de betrokken bedrijven, gemeentelijke instellingen en kennisinstellingen de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van een ondernemende en innovatieve beroepsbevolking in de regio.
Rotterdam 100 Event

24 Hour Creation Battle

De 24 Hours Creation Battle is een selectiemoment van de 'Rotterdam100'. Gedurende 24 uur krijgen studenten de mogelijkheid om aan hun businessmodellen te werken, workshops te volgen en inspirerende toespraken bij te wonen. Vandaag (15:30-16:30) vindt in het Erasmus Centre for Entrepreneurship de winnaars ceremonie van de 24 Hour Creation Battle plaats. De zes meest innoverende oplossingen zullen gepresenteerd worden en er vindt een keynote van Jan Kees de Jager, CFO van KPN, plaats.

Verder zullen onder andere burgemeester Aboutaleb, Wethouder Maarten Struijvenberg, Jan Peter Balkenende (voormalig premier en extern adviseur bij EY) en Allard Castelein (CEO Port of Rotterdam) een bijdrage leveren aan dit programma waar 25 teams strijden om een plaats in de volgende ronde van de Rotterdam100. De zes winnende teams mogen hun ‘’Next Economy’’ oplossing implementeren bij verschillende bedrijven, die zich als Case partners aan de talentencompetitie hebben verbonden. De case partners zijn: KPN, ABN AMRO, Engie, CGI, Soundies en Port of Rotterdam. Daarnaast maken de winnaars kans op een reis naar Singapore en een aanbevelingsbrief van Burgemeester Aboutaleb.