NL startup Eaze start bitcoin-portemonnee van Glass

03 maart 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Vorige maand schreef Banken.nl over Eaze, een startup die grootse plannen heeft met de bitcoin en Google Glass. Eind vorige week werd onthuld dat het Nederlandse bedrijf Glass-gebruikers betalingen met de virtuele munt kan laten verrichten. 

QR-code
Om de transactie te accorderen hoeft de Eaze-gebruiker met de slimme bril op enkel met het hoofd te knikken. Voorafgaand wordt er een QR-code aan de gebruiker getoond. Na de bevestiging wordt er een bedrag in bitcoins afgeschreven. 

Google Glass kan middels een ingebouwde camera QR-codes herkennen. Eaze, dat opgericht is door Raimo van der Klein en Rutger van Zuidam, heeft de betaalmethode vormgegeven door een tablet die de QR-code kan uitvergroten. Dat vergemakkelijkt de herkenning van de code.

Digitale munt
De keuze voor bitcoin lag voor de hand omdat de munt immers al geheel digitaal is. De startup werkt inmiddels ook aan andere betaalmethoden, zoals met bijvoorbeeld de smartwatch. Met de Glass kunnen Eaze-gebruikers ondertussen rustig aan de gang. Zo kan er een bovengrens voor betalingen ingesteld worden, zodat hogere bedragen toestemming vereisen middels een pincode.