NL startup Eaze koppelt Bitcoin en Google Glass

20 februari 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Eaze is tot op heden een vrij onbekende naam. Maar dat kan snel gaan veranderen, want achter de schermen is deze Nederlandse startup druk bezig met een project waarbij Bitcoin en Google Glass een belangrijke rol gaan spelen. Over twee weken maakt het bedrijf bekend hoe deze formule er uit komt te zien.

Contactloos betalen

“Eind februari in Barcelona op het Mobile World Congress maken we de details bekend”, sprak Bitcoin-ondernemer en oprichter van IntoBitcoin.com, Rutger van Zuidam geheimzinnig op een conferentie in het Bitcoin Café in Groningen. Toch lichtte hij alvast een tipje van de sluier op: Eaze gaat contactloos betalen met behulp van Bitcoin en Google Glass vormgeven, waar beide technologieën aan elkaar gekoppeld worden. Van Zuidam zou het ontwikkelde concept eerder al prijsgegeven hebben. Volgens tijdschrift en weblog Emerce gaat het om een constructie waar er met een QR-code en een Bitcoinsysteem betaald kan worden in cafés.

Eaze koppelt Bitcoin en Google Glass

Google Glass bankieren

Eerder berichtte Banken.nl al over de mogelijkheid voor banken om hun klanten met Google Glass te laten betalen. Technologiegigant Google hoopt binnen enkele jaren definitief het Google Glass bankieren gangbaar te maken.