Grootbanken, BNP, Theodoor Gilissen op MiFID2 congres

03 maart 2014 Banken.nl 2 min. leestijd

Aanstaande woensdag en donderdag vindt de conferentie ‘Reikwijdte en impact van MiFID II’ plaats in de Amsterdamse Zilveren Toren. Tijdens het event komen professionals uit diverse sectoren bijeen om de laatste ontwikkelingen op het gebied van MiFID II en MiFIR te bespreken. Bankiers van vijf banken leveren een belangrijke inhoudelijke bijdrage aan de 2-daagse MiFID II conferentie.

Door de grote veranderingen die in de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden in de wereld van financiële instrumenten is de huidige MiFID richtlijn (2007) op een aantal vlakken achterhaald. Dit heeft ertoe geleid dat de EC de bestaande MiFID heeft voorzien van een update en een nieuwe verordening – Markets in Financial Instruments Regulation (MiFIR) – heeft geïntroduceerd. De twee nieuwe, strengere spelregels voor de financiële markten worden samen aangeduid als MiFID II.

Inmiddels heeft de EC begin dit jaar op hoofdlijn politieke overeenstemming bereikt over MiFID II. De komende maanden wordt gewerkt aan implementatie in nationale wetgeving. Naar verwachting zullen marktpartijen per 1 januari 2017 aan MiFID II moeten voldoen.

Reikwijdte en impact van MiFID II

Voor financiële instellingen zal MiFID grote implicaties hebben, zowel op het gebied van procedures als het op het bedrijfsmodel. Om onder meer banken, verzekeraars en andere financiële instellingen te helpen bij de nieuwe regelgeving, heeft het IIR een speciale MiFID II congres georganiseerd. ‘Reikwijdte en impact van MiFID II’ heeft twee belangrijke doelstellingen – help deelnemers de volledige impact van MiFID II te begrijpen en bied tips en concrete handvatten voor de voorbereiding en implementatie.

Meer dan 20 experts op het gebied van financiële instrumenten en compliance zullen tijdens het congres onderzoek, best practices en tips delen met de bezoekers van het evenement. Onder de experts zijn ook professionals te vinden die werken bij de banken ABN Amro, BNP Paribas Fortis, ING, Rabobank, Theodoor Gilissen.

Banken op Mifid 2 conference

Naast de bankiers zullen ook sprekers van onder meer advocatenkantoren (Clifford Chance, Linklaters, NautaDutilh, Simmons & Simmons), toezichthouders (AFM, EC) en adviesbureaus (Double Effect) acte de présence geven.