Eyck Capital wint Amsterdam Investor Forum 2014

24 februari 2014 Banken.nl 2 min. leestijd

Het Eyck European Tactical Distressed Opportunities Fund is tijdens het derde Amsterdam Investor Forum uitgeroepen tot winnaar van 'De AIF Factor'.

Sterkste in de finale met 6 geselecteerde fondsen

Het fonds, dat door Eyck Capital Management wordt beheerd, liet in de finale de vijf andere geselecteerde alternatieve beleggingsfondsen achter zich. De zes finalisten presenteerden zich tijdens een elevator pitch van drie minuten voor 200 deelnemers aan het forum, waaronder institutionele beleggers, funds of funds, vermogende particulieren en een panel van seed investors.

"Deze wedstrijd vereist dat beheerders hun boodschap onder tijdsdruk op gedisciplineerde en bondige wijze overbrengen, maar biedt hen daarnaast een unieke mogelijkheid om zich te presenteren aan een breed beleggerspubliek", aldus Marc de Kloe, Head of Alternatives & Funds bij ABN AMRO Private Banking. “Alle voor de finale geselecteerde fondsen hebben boeiende presentaties gegeven, maar de benadering van Eyck Capital Management maakte de meeste indruk op de deelnemers,” zegt Gildas Le Treut, Global Head of Prime Clearing bij ABN AMRO Clearing.

Eyck Capital Management

Belangrijke erkenning Eyck Capital

Khing Oei, Managing Partner van Eyck Capital Management: "Ik vind het op de eerste plaats een grote eer dat ons fonds is geselecteerd als finalist voor 'De AIF Factor'. En dat wij in een sterk veld als winnaar uit de bus zijn gekomen, is natuurlijk een belangrijke erkenning voor Eyck Capital op een evenement met sprekers en panels van hoog niveau, en deelnemers uit zowel de Nederlandse als de internationale hedgefondssector."

Amsterdam Investor Forum 2014 

Dit jaar hadden zich ruim 60 alternatieve beleggingsfondsen aangemeld voor deelname aan 'De AIF Factor.' Dit evenement biedt geselecteerde (actieve of nog op te richten) fondsen, ongeacht hun omvang, vestigingsplaats en beleggingsdoelstelling of -stijl, de mogelijkheid om zich te presenteren aan potentiële beleggers. De AIF wordt door ABN AMRO Clearing georganiseerd in samenwerking met het Alternatives & Funds team van ABN AMRO Private Banking en ondersteunt Alternatives 4 Children, een door de sector alternatieve beleggingen opgezet Nederlands liefdadigheidsfonds.

ABN AMRO Clearing

ABN AMRO Clearing heeft ruim 800 medewerkers en bedient vanuit 11 vestigingen wereldwijd klanten op ruim 170 beurzen, MTF’s, dark pools en valuta-liquiditeitscentra, heeft een wereldwijd marktaandeel van 10% en verwerkt dagelijks ruim 10 miljoen transacties.