DEGIRO wil in 2014 de grootste NL broker worden

04 februari 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

DEGIRO, een online broker en beleggingsplatform, wil in 2014 de grootste broker van Nederland worden door goedkoper te zijn dan andere brokers. Gijs Nagel, Directeur Retail bij DEGIRO, opent om deze reden vandaag de beurs, door de gong te luiden op beursplein 5. Het openen van de Amsterdamse beurs valt samen met de lancering van de hefboomcampagne bij DEGIRO, gericht op ervaren en actieve beleggers. Zij kunnen vanaf nu een half jaar lang tegen € 0,- transactiekosten bij DEGIRO beleggen in hefboomproducten van ABN AMRO, ING, RBS, Citi en Commerzbank. 

DEGIRO zegt, dankzij de efficiënte IT-organisatie, gemiddeld zo’n 80% goedkoper te zijn dan andere brokers. Daarnaast werkt de online broker op IT-gebied samen met uitgevende instellingen waardoor extra efficiëntie gecreëerd worden.

“DEGIRO verwacht nog voor het einde van het jaar de grootste broker van Nederland te worden, na concurrent Binck Bank,” zegt Nagel, één van de vijf oud Binck-medewerkers die in 2008 DEGIRO oprichtte. "Wekelijks melden zich honderden nieuwe klanten aan".

DEGIRO grootste broker van Nederland

Aanvankelijk richtte DEGIRO zich met de dienstverlening op de professionele markt. Vanaf september 2013 heeft DEGIRO haar deuren ook geopend voor particuliere beleggers. Met de lancering van een nieuw beleggingsplatform gaat DEGIRO de concurrentie aan met onder andere BinckBank, Lynx en Saxo Bank.

De lage tarieven en snelle infrastructuur zorgden voor groei. Inmiddels werken er 45 mensen bij de groep en wordt er jaarlijks via het platform voor bijna €10 miljard aan transacties verricht, op 100 beurzen wereldwijd.

”Met de introductie van groothandeltarieven in de particuliere markt, heeft DEGIRO het laatste verschil tussen zakelijke en particuliere beleggers weggehaald. Doordat we onze kosten laag houden, kleinere marges hanteren en samenwerken met grote internationale banken, kunnen we onze diensten efficiënt aanbieden. We bieden tarieven die tot wel 80% goedkoper zijn dan de concurrentie. De actie rondom hefboomproducten is de eerste in een serie, waarbij we de markt voor particuliere beleggingsproducten in Nederland verder willen openbreken,” aldus Nagel.Markten (AFM).