DEGIRO start prijzenoorlog op online brokers markt

24 september 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Vanaf september heeft DEGIRO haar deuren geopend voor particuliere beleggers. Met de lancering van een nieuw beleggingsplatform gaat DEGIRO de concurrentie aan met onder andere BinckBank, Lynx en Saxo Bank. Naar eigen zeggen is DEGIRO de goedkoopste online broker van de wereld, met tarieven die 80% onder de huidige standaard liggen.

Oorsprong DEGIRO

DEGIRO werd in 2008 opgericht door vijf oud BinckBank-medewerkers en richtte zich met de dienstverlening aanvankelijk op de professionele markt. De lage tarieven en snelle infrastructuur zorgden vanaf de start voor sterke groei. Inmiddels werken er 40 mensen bij de groep en verwerkt het platform voor bijna tien miljard aan transacties op 100 beurzen wereldwijd. Om niet alleen professionele beleggers te laten profiteren van groothandel voordelen, opende DEGIRO vanaf september 2013 daarom haar deuren voor alle particuliere beleggers van Nederland. Het doel is om in 2014 het aantal transacties te verdubbelen tot boven de 8 miljoen en over drie jaar 100.000 particuliere klanten te hebben.

80% lagere tarieven

DEGIRO zegt in vergelijking met de bestaande online brokers tot wel 80% lagere tarieven te gaan rekenen voor transacties. Dit geldt met name voor de kleinere transacties. De nieuwe online broker lijkt dan ook het meest interessant voor de kleinere belegger die handelt met beperkte volumes en waarbij de transactiekosten een relatief groot deel bepalen van het rendement.

"We hebben de infrastructuur en de schaalgrootte om professionele beleggers tegen lage tarieven te laten handelen op heel veel beurzen. En waarom zou je de particuliere beleggers niet benaderen als een grote professionele belegger?", aldus mede-oprichter Gijs Nagel tegenover het Financieele Dagblad.

DeGiro - Gijs Nagel

Door middel van één platform krijgen alle beleggers bij DEGIRO toegang tot beurzen en producten wereldwijd. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk om ook te handelen in Mexicaanse of Turkse beursgenoteerde bedrijven. Dit betekent dat particuliere beleggers hun vermogen veel beter kunnen spreiden.

Vereniging van Effectenbezitters is positief

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) is positief over de lancering van DEGIRO. "We zien al jaren dat de tarieven van brokers teruglopen en dat is goed voor het rendement'', aldus Patrick Beijersbergen van de VEB tegen persbureau ANP.