Negen Belgische banken investeren in Sixdots

23 januari 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen

Naast de oprichters BNP Paribas Fortis en Belgacom stappen nu ook ING België, KBC en Belfius in het kapitaal van de joint venture om samen Sixdots, het Belgische mobile wallet initiatief,  te lanceren. Bovenop de investering in de ontwikkeling van het platform, gaat elk van deze banken Sixdots aanbieden aan consumenten en ondernemers als oplossing om e-commerce te ontwikkelen. In hun kielzog volgen bovendien bpost bank, CBC, Record Bank, Fintro en Hello bank!, die allen Sixdots zullen promoten bij hun klanten.

Sixdots, de merknaam van het Belgian Mobile Wallet initiatief, is een innovatie die Belgische ondernemers en consumenten nieuwe mogelijkheden aanreikt voor vlot en veilig shoppen via smartphone, tablet en PC. Naast betalingen en kortingsbonnen focust Sixdots op een sterke mobiele identiteit en beveiliging voor de consument. Sixdots verwijst trouwens naar de extra beveiligde zescijferige code. De innovatie werd vorig jaar aangekondigd door de  initiatiefnemers BNP Paribas Fortis en Belgacom.  Nu sluiten alle andere Belgische grootbanken alsook de voornaamste mobiele netwerk operatoren van België zich aan bij het Sixdots initiatief als mede-investeerder en/of commerciële  partner.

SIXDOTS

Sixdots, een waaier aan nieuwe mogelijkheden voor ondernemer en consument

Je smartphone gebruiken om aankopen thuis of in de winkel te doen en te betalen, om reisbiljetten of toegangsticketten te bewaren, of  om kortingsbonnen te gebruiken. Dat is het soort nieuwe diensten dat Belgische ondernemers en dienstenleveranciers dankzij het veilige platform Sixdots zullen aanbieden aan hun klanten. Ondernemers uit diverse sectoren bereiden zich momenteel voor op een proefproject om de verschillende mogelijkheden van de dienst uitgebreid te testen vanaf eind januari.

Met de publieke lancering in de lente van 2014 zal de consument in een eerste fase betalingen kunnen doen met behulp van zijn smartphone, en dat voor aankopen op zowel PC, tablet en smartphone.  Veilig en eenvoudig, zonder een kaartlezer bij de hand te hebben noch telkens opnieuw kaartgegevens achter te laten op websites.  Sixdots zorgt voor het gebruiksgemak, de beveiliging en de integratie van de betaaloplossing in aankopen via apps of websites.