Oudste bank ter wereld huurt Accenture in

23 december 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Banca Monte dei Paschi di Siena, de oudste bank ter wereld*, is van plan zijn back-office operaties aan Accenture en Bassilichi uit te besteden. Met dit outsourcing akkoord streeft de bank naar een verlaging van haar operationele kosten, wil het een business partner model invoeren en het serviceniveau opkrikken. Zo’n 1.100 Banca Monte dei Paschi di Siena medewerkers zullen zich bij de twee organisaties voegen.

Accenture is een wereldwijde consulting, technologie en outsourcing organisatie, met meer dan 275,000 medewerkers in meer dan 120 landen. Bassilichi is een van de grootste spelers in Italië op het gebied van Business Process Outsourcing (BPO). De outsourcing deal, die 18 jaar zal lopen, bestaat onder andere uit financiële back-office operaties, zoals finance, accounting, en administratie. De transactie moet nog wel juridisch goedgekeurd worden.

Oudste bank ter wereld huurt Accenture in

Om Banca Monte dei Paschi die Siena van dienst te zijn, hebben Accenture en Bassilichi een Joint Venture (JV) afgesloten, 60% voor Bassilichi en 40% voor Accenture. De JV zal Accenture’s management- en IT ervaring verenigen met de uitgebreide outsourcing kennis van Bassilichi. De JV zal in januari 2014 beginnen met zijn diensten voor de bank.

“Door een unieke benadering in back-office operaties, een samenvoeging van digitale technologieën en betere benutting van talent en expertise, zal Monte dei Paschi di Siena op duurzame wijze meer efficiëntie en een betere servicekwaliteit kunnen behalen” zegt Fabio Benasso, Country Managing Director voor Accenture in Italië.

* De Banca Monte dei Paschi di Siena is in 1472 opgericht door de Republiek Siena, de toen heersende regionale overheid. De hoofdzetel is reeds eeuwen gevestigd in het Palazzo Salimbeni op de gelijknamige piazza in Italiaanse stad Siena (regio Toscane). De bank heeft momenteel zo’n 6 miljoen klanten en circa 33.000 medewerkers.