ECB en Wereldbank in Top 25 populairste Twitteraccounts

12 december 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De Wereldbank in Washington en de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt am Main behoren tot de meest gevolgde internationale organisaties op Twitter. In de verschenen ‘Twiplomacy’ studie van communicatie- en adviesbureau Burson-Marsteller, staan beiden vermeld in de top 25.

Twiplomacy studie

Social network Twitter is sinds de oprichting in 2006 uitgegroeid tot een belangrijk communicatiekanaal voor internationale organisaties. Bedrijven maken dankbaar gebruik van de gratis Twitterdienst om hun berichten gericht te kunnen verspreiden onder hun vaak wereldwijde doelgroep. Communicatie- en adviesbureau Burson-Marsteller onderzocht in hun met awards bekroonde studie ‘Twiplomacy’ hoe internationale organisaties Twitter gebruiken om hun nieuwsberichten te promoten en hoe zij hun volgers daarbij betrekken. 223 Twitter accounts van 101 internationale- en non-profit organisaties werden hiervoor onder de loep genomen. Hieruit werd ondermeer een ranglijst van de ‘Meest Gevolgde Internationale Organisaties’ opgesteld.

ECB en Wereldbank in Top 25 populairste Twitteraccounts

ECB en de Wereldbank

In deze ranglijst zijn o.a. de Europese Centrale Bank (ECB) en de Wereldbank te vinden. De op 1 juni 1998 opgerichte ECB stond aan de wieg van de Euro en kende in de Nederlandse bankier Wim Duisenberg zijn eerste voorzitter. De ECB staat in de ranking op plaats 23. Op nummer 9 van meest gevolgde internationale organisaties prijkt de Wereldbank. De internationale bank is een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties (VN) en heeft als doel het bestrijden van armoede in ontwikkelingslanden door middel van het verstrekken van leningen.

De top drie van populairste Twitteraccounts ziet er als volgt uit: Unicef staat op nummer een, gevolgd door de VN, waar het World Economic Forum de top drie sluit. Op nummer vier en vijf bevinden zich respectievelijk de VN Vluchtelingenorganisatie en het Wereld Natuur Fonds (WNF).

Zie ook overig Twitter nieuws:

Twitteractie van JP Morgan wordt PR fiasco
Baas Arabische Liga meest gevolgde leider op Twitter
Barack Obama en Paus grootste wereldleiders op Twitter