ABN Amro koopt Duitse private banking tak Credit Suisse

05 december 2013 Banken.nl 2 min. leestijd

ABN Amro heeft de Duitse private banking tak van Credit Suisse overgenomen. Door de acquisitie wordt de Duitse private banking tak van ABN Amro, Bethmann Bank, de derde private bank in het land.

Het is niet bekend hoeveel geld er met de aankoop is gemoeid. De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten, alhoewel hier geen obstakels worden verwacht. De transactie wordt naar verwachting in de loop van 2014 afgerond.

Credit Suisse beheert in Duitsland een vermogen van ruim €10 miljard voor welgestelde particulieren die meer dan €1 miljoen te beleggen hebben. De van oorsprong Zwitserse bank had de private banking tak al langer in de etalage staan. Credit Suisse wil, in lijn met zijn hernieuwde strategische focus, alleen nog maar klanten met een vermogen van meer dan €1 miljoen bedienen in Duitsland.

ABN Amro koopt Duitse private banking tak Credit Suisse

Bethmann Bank, dat sinds 2004 in handen is van ABN Amro, is ontstaan uit de fusie tussen Bankhaus Delbrück & Co and Bethmann-Maffei. De private bank heeft 10 vestigingen in Duitsland, waaronder in Frankfurt (hoofdkantoor), Berlijn, München en Stuttgart.

Groeistrategie

De transactie van ABN Amro is in lijn met de groeistrategie die het recent heeft uitgestippeld voor haar private-bankingactiviteiten in Europa. Door de acquisitie mag ABN Amro zich nu de derde private bank in Duitsland noemen, een van de grootste markten ter wereld voor private banks en vermogens-beheerders. “Onze strategie is er onder meer op gericht een leidende Europese private bank te zijn. De overname van deze activiteiten past perfect binnen onze strategie en klantbenadering. Bovendien kunnen we hierdoor onze dienstverlening aan klanten verbreden en ons lokale netwerk versterken” aldus Jeroen Rijpkema, CEO van ABN AMRO Private Banking International.

Gerelateerd nieuws:

- ABN AMRO Private Banking op overnamepad