Gerrit Zalm ondertekent Verklaring van Amsterdam

17 januari 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

ABN AMRO zet zich in voor het verbeteren van het welbevinden van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender medewerkers op de wervloer. Om dit kracht bij te zetten heeft de bank (in persoon van bestuursvoorzitter Gerrit Zalm) vandaag de Verklaring van Amsterdam getekend.

De Verklaring van Amsterdam is een initiatief van de Workplace Pride Foundation, een internationaalplatform voor de inclusie van LHBT op het werk. De Verklaring is een oproep tot actie in de vorm van tien stappen die de (arbeids)omstandigheden voor de LHBT-groep moeten helpen verbeteren. Tot de ondertekenaars van de Verklaring behoren 15 Nederlandse en internationale topwerkgevers in de particuliere en publieke sector.

Gerrit Zalm: “Met deze handtekening onder de Verklaring van Amsterdam zet ABN AMRO het voortgaande streven naar een diverse en inclusieve werkplek voor alle medewerkers kracht bij. We vinden het belangrijk dat iedereen op het werk zichzelf kan zijn en willen dat dat ook zo is voor de LHBT gemeenschap.”

Workplace Pride Foundation

De Workplace Pride Foundation (voorheen de Company Pride Platform Foundation) is in 2006 opgericht en fungeert als internationaal platform voor de inclusie van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) mensen op de werkplek. De 29 leden van de Foundation hebben wereldwijd bijna twee miljoen mensen in dienst. Zij delen een visie waarin lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender mensen op de werkplek en in de samenleving volledig zichtbaar, geaccepteerd en gewaardeerd zijn. Die 29 werkgevers vervullen daarmee een voortrekkersrol voor andere organisaties.