RegioBank versterkt uitstraling en zichtbaarheid

22 november 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

RegioBank gaat met de introductie van haar nieuwe huisstijl de uitstraling en zichtbaarheid van haar kantoren versterken. Het accent ligt bij betrokkenheid bij de lokale gemeenschap. RegioBank verwacht dat eind 2013 alle 530 kantoren de nieuwe huisstijl hebben geïntroduceerd.

Lokale betrokkenheid

“Onze zelfstandige adviseurs voelen zich betrokken bij de lokale gemeenschapen willen dat laten zien. De nieuwe uitstraling zorgt ervoor dat onze 530 kantoren nog méér opvallen. Klanten weten zo nog beter waar zij naar binnen kunnen stappen voor persoonlijke dienstverlening”, dat zegt Hans van den Bor, directievoorzitter van RegioBank

RegioBank versterkt eigen uitstraling en zichtbaarheid

Ruurlo bijt het spits af

Administratie- en adviesbureu Schroer in Ruurlo is het eerste kantoor van RegioBank dat de nieuwe uitstraling en zichtbaarheid heeft. In aanwezigheid van de burgemeester van Berkelland en de directievoorzitter van RegioBank werd de nieuwe huisstijl feestelijk onthuld.

Herkenbare uitstraling

Steeds meer inwoners van kleine kernen worden geconfronteerd met faciliteiten die gaan verdwijnen, bijvoorbeeld de plaatselijke bank. Jos Schroer, zelfstandig adviseur van Regiobank in Ruurlo vindt het belangrijk dat klanten zien dat RegioBank in de buurt zit en blijft. “Om dat aan onze klanten duidelijk te maken, versterken wij onze uitstraling en zichtbaarheid. Ons kantoor heeft aan de binnen- en buitenkant een herkenbare RegioBank uitstraling gekregen die past bij deze tijd. Zo laten we zien dat we de bank in de buurt zijn en blijven. Het kantoor om de hoek, waar de klant alles onder één dak vindt”, aldus Schroer van Regiobank Ruurlo.

Tegen de stroom in

Een toenemend aantal dorpen en kleine steden moet het stellen zonder eigen bankfaciliteiten. Uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim 75% van de ondervraagden een bank in de buurt wil waar men gewoon binnen kan lopen. “De leefbaarheid van de regio en de lokale gemeenschap staat door het wegvallen van bankkantoren onder druk”, zegt Schroer. Tegen de huidige stroom in kiest RegioBank er juist voor het aantal bankkantoren uit te breiden. Binnenkort zullen dat er meer dan 530 zijn.