Social Impact Fonds ABN AMRO investeert in Nudge

14 november 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Nudge, een online consumentenplatform op het gebied van duurzaamheid, ontvangt als eerste onderneming een investering van het Social Impact Fonds van ABN AMRO. Voor Nudge betekent de participatie door het fonds een belangrijke steun in de rug. Het maakt een verdere groei van het consumentenplatform en een uitbreiding van de activiteiten mogelijk.

Zetje in de rug voor Nudge en sociale ondernemers

Jan van Betten, founder Nudge: “In onze contacten met consumenten, bedrijven en overheden komen we veel duurzame initiatieven tegen. We willen ze graag allemaal een flinke ‘nudge’ (zetje) geven. Het ABN AMRO Social Impact Fonds geeft Nudge de mogelijkheid om het platform en de organisatie verder uit te bouwen. Zo kunnen we meer mensen verbinden, meer initiatieven versterken en versnellen en samen meer impact bereiken”.

ABN AMRO investeert in Nudge

Van ideeën en initiatieven naar duurzame, sociale en zichtbare activiteiten

Nudge is een online platform waarbij zich inmiddels meer dan 30.000 mensen en organisaties hebben aangesloten. Zij wisselen ideeën, ervaring en kennis uit op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Nudge zet deze ideeën en initiatieven om in duurzame, sociale en zichtbare activiteiten.

Nudge, voorbeeld van veelbelovende sociale onderneming

Eric Buckens, manager van het ABN AMRO Social Impact Fonds: “Nudge is een van de beste voorbeelden van veelbelovende sociale ondernemingen in Nederland. Ik ben er dan ook trots op dat we juist in Nudge de eerste investering doen uit het Social Impact Fonds”.

Fonds investeert in innovatieve social impact markt

ABN AMRO richtte het fonds in maart 2013 op om zelf te kunnen investeren in sociale en duurzame ondernemingen. De komende jaren is een budget van €10 miljoen beschikbaar. Met het fonds wil de bank niet alleen zelf actief zijn in de jonge en innovatieve social impact markt, maar ook een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling ervan. Criterium voor ondernemingen om in aanmerking te komen voor het fonds is dat, naast financiële doelstellingen, een maatschappelijk doel wordt nagestreefd en dat het bedrijfsmodel een vernieuwend karakter heeft.