ABN AMRO organiseert 2de Amsterdam Investors Forum

04 december 2012 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

ABN AMRO organiseert opnieuw het Amsterdam Investors Forum (AIF), waarbinnen alternatieve beleggingfondsen worden uitgenodigd zichzelf te presenteren.

Zes alternatieve beleggingsfondsen krijgen van de investment bank de kans om bij het tweede Amsterdam Investors Forum hun fonds bij ruim 200 institutionele beleggers, ‘funds-of-funds’ en vermogende particulieren te komen aanprijzen. Het AIF wordt op 13 februari 2013 georganiseerd door ABN AMRO Clearing.

De wedstrijd is vandaag uitgeschreven en staat open voor alle soorten alternatieve beleggingsfondsen, ongeacht omvang, locatie, beleggingsdoelstellingen of -stijl (actief of in oprichting). De geselecteerde fondsen krijgen tijdens het forum de gelegenheid om een pitch van drie minuten te houden. De aanwezigen stemmen vervolgens voor de eerste winnaar van ‘De AIF Factor’.

Amsterdam Investors Forum is opzoek naar onderscheidende beleggingsfondsen

“Voor welk alternatief beleggingsfonds ook is dit een unieke kans om zich te presenteren aan de
bekendste namen van de Nederlandse wereld van alternatief beleggen, naast ook een aantal grote gespecialiseerde internationale beleggers. We zijn op zoek naar inschrijvingen die prikkelen, nieuwsgierig maken en blijk geven van ondernemerschap; een inschrijving waarin je aangeeft wat jouw beleggingsfonds onderscheidt van alle andere,” zegt Jan-Bart de Boer, Chief Commercial Officer ABN AMRO Clearing.

Het Amsterdam Investors Forum is vorig jaar voor het eerst op de kaart gezet als toonaangevende gebeurtenis op de kalender voor alternatieve beleggingen in Nederland. Dit jaar keert het AIF terug, in februari 2013. De tweede editie wordt gehouden op het hoofdkantoor van ABN AMRO aan de Gustav Mahlerlaan. Sprekers zijn onder andere prominente fondsmanagers, toezichthouders, advocaten en verwante professionals (de volledige lijst wordt in januari 2013 gepubliceerd). Ook het Alternatives & Funds-team van ABN AMRO Private Banking werkt mee aan het forum.

Alternatieve beleggingen blijven hot topic

De belangstelling voor alternatives is nog altijd groot onder Nederlandse beleggers, waaronder een aantal van de grootste en meest geavanceerde pensioenfondsen, verzekeraars en
vermogensbeheerders ter wereld. Volgens Marc de Kloe, hoofd Alternatives & Funds bij ABN AMRO
Private Banking heeft Nederland heeft als eerste lid van de EU de Alternative Investment Fund Managers Directive (AIFMD) onderschreven.

“Het forum richt zich op kansen en uitdagingen in de sector alternatieve beleggingen en fungeert als strategische ontmoetingsplek voor institutionele beleggers en managers van alternatieve beleggingen.”