ING haalt circa 706 miljoen op met verkoop aandelen

25 oktober 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

ING heeft circa €706 miljoen opgehaald met de verkoop van aandelen in de Amerikaanse verzekeringstak ING US. De bank en verzekeraar bracht een tweede tranche van 33 miljoen aandelen naar de beurs voor een prijs van 29,50 dollar (ruim €21).

ING bouwt aandeel ING US gestaag verder af

Door de aandelenuitgifte daalt het belang van ING in de in New York gevestigde verzekeringstak ING US tot 59%. De kopers hebben de komende maand een optie op nog eens vijf miljoen aandelen. Als die optie wordt gelicht, dan is ING nog voor 57% eigenaar van de Amerikaanse dochter ING US. ING bracht in mei al een eerste pak aandelen naar de effectenbeurs in New York. Het belang van de bank daalde toen tot driekwart. Door een optie werd dat kort daarna 71%. ING vroeg toen nog 19,50 dollar (€14) per aandeel. Het is de bedoeling dat ING US uiteindelijk helemaal wordt afgestoten. De naam van het verzekeringsbedrijf zal dan worden veranderd in Voya.

VOYA

Negatief effect op eigen vermogen ING

De verkoop van 33 miljoen aandelen heeft geen invloed op de winst- en verliesrekening, meldt ING. ING gebruikt de opbrengst om de balans verder te versterken. Wel heeft de transactie een negatief effect van circa €500 miljoen op het eigen vermogen van ING. Dat komt doordat de verwachte koopprijs, op basis van de huidige beurskoers van ING US, lager ligt dan de boekwaarde van het belang.