Jongeren krijgen financieel lespakket van NVB

07 oktober 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Bijna de helft (47%) van de mensen zegt nooit financiële educatie te hebben gekregen. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van de ING, Financial Education 2013. Als het aan banken ligt gaat dit snel veranderen. Meer dan honderd middelbare scholen starten dit jaar met het lespakket ‘Ik en Geld’ van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Lespakket ‘Ik en Geld’

Jongeren hebben steeds meer geld te besteden maar raken ook steeds vaker in de schulden. Daarom is het belangrijk dat ze al in een vroeg stadium leren omgaan met geld, aldus de NVB. Met het lespakket ‘ik en Geld’ wil de NVB bijdragen aan de financiële educatie van jongeren zodat ze zelf meer financiële verantwoordelijkheid kunnen nemen.

Jongeren krijgen financieel lespakket van NVB

Het lesmateriaal is in opdracht van De Nederlandse Vereniging van Banken ontwikkeld door Codename Future. Het pakket bestaat uit vijf interactieve lessen van vijftig minuten. Via de computer en klassikaal worden de jongeren bewust gemaakt van hun gedrag rondom geld. Elke les is een afgeronde module zodat docenten alle vrijheid hebben bij het inzetten ervan. Het project is afgestemd op de meest gebruikte economiemethodes voor leerjaar twee en drie van VMBO, HAVO en VWO.