ING verkoopt tweede tranche aandelen ING US

17 september 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

ING wil een tweede tranche van haar aandelen ING U.S. verkopen. De omvang en het moment van de verkoop is niet bekend en afhankelijk van de marktomstandigheden en andere factoren. Dat maakte ING bekend.

Begin mei bracht ING een eerste tranche aandelen ING U.S. naar de beurs. De bank verkocht 25% van haar Amerikaanse dochter met een beursgang op de New York Stock Exchange. ING U.S. is na deze beursgang verder gegaan onder de naam Voya Financials.

Met de verkoop van een tweede tranche aandelen wil ING haar belang in Voya nog verder verkleinen. Op dit moment heeft ING nog een belang van 71% in de Amerikaanse bank.  De prijs per aandeel zal naar verwachting hoger liggen dan bij de eerste beursgang omdat de koers sindsdien met meer dan 50% is gestegen.

 ING - Voya

Een belangrijke mijlpaal in het herstructureringsplan
De beursgang van ING U.S. is onderdeel van het EC herstructureringsplan waarin afspraken zijn gemaakt over onder andere de terugbetaling van de staatssteun en het afstoten van de verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten van ING. "De succesvolle notering van ING U.S. is een zeer belangrijke mijlpaal in de herstructurering van ING," zei Jan Hommen, bestuursvoorzitter van ING Groep.