Deutsche Bank ontsloeg medewerkers ten onrechte

13 september 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Deutsche Bank heeft begin dit jaar vier medewerkers ten onrechte ontslagen wegens hun betrokkenheid bij de manipulatie van de Euribor of Libor-rente. Zo oordeelde de arbeidsrechtbank in Frankfurt. 

In februari dit jaar verklaarde Deutsche Bank dat naar aanleiding van een intern onderzoek naar de manipulatie van de Libor-rente, vier medewerkers waren ontslagen. Eerder waren in dit verband vijf medewerkers geschorst. Ook maakte de bank bekend verder te gaan met het interne onderzoek naar de betrokkenheid van medewerkers.

De rechtbank in Frankfurt oordeelde echter dat het ontslag van deze medewerkers onrecht is geweest. De interne regels en controlemechanismen bij de grootste bank van Duitsland, die een manipulatie van interbancaire rentes moesten voorkomen, waren ontoereikend. 
 Deutsche bank - ontslag

De vier medewerkers hebben recht op voortzetting van hun dienstverband en betaling van loon inclusief rente. Na de indiening van de schriftelijke motivering van het vonnis, zal Deutsche Bank beslissen of het in beroep gaat tegen het vonnis.