ABN AMRO en Scheidingsexpert NL gaan samenwerken

03 september 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

ABN AMRO biedt vanaf dit najaar haar klanten bij scheiding de hulp aan van een scheidingsexpert. Scheidingsexpert Nederland en de bank zijn daartoe een exclusieve samenwerking aangegaan.

De samenwerking houdt in dat er, als de klant dat wil, afstemming plaatsvindt tussen de adviseur van ABN AMRO en de scheidingsexpert over de financiële afwikkeling. Zo worden mogelijke betalingsproblemen al gedurende het echtscheidingstraject voorkomen. Met name als de bestaande woning langdurig in de verkoop staat, is dit van groot belang. Daarnaast kan, voordat de afspraken definitief vastgelegd worden in een echtscheidingsconvenant, zekerheid worden gegeven over het overnemen van de hypotheek door een van de aanstaande ex-partners. Als dat niet lukt, kijkt de scheidingsexpert samen met de adviseur naar andere oplossingen.

ABN AMRO - Scheidingsexpert

Arno IJssels, directeur marketing particulieren van ABN AMRO: "Een echtscheiding is een zware emotionele periode. Dan wil je je geen zorgen hoeven maken over de financiële afwikkeling. Door een scheidingsexpert te betrekken bij ons advies kunnen we onze klanten nog beter helpen".

Paul van der Ploeg, directeur van Scheidingsexpert Nederland: "Het belang van beide ex-partners en de zorg voor hun kinderen staan bij ons voorop in de bemiddeling. 95% van onze mediations wordt daadwerkelijk in goed overleg afgerond. Wij zijn dan ook trots op deze samenwerking met ABN AMRO".