ABN Amro koopt Braziliaanse Banco CR2 voor vergunning

25 oktober 2012 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

ABN Amro heeft de kleine Braziliaanse bank CR2 overgenomen. Volgens een woordvoerder is de acquisitie louter bedoeld om een Braziliaanse banklicentie te verkrijgen. Dit is voor ABN Amro noodzakelijk om zijn Braziliaanse activiteiten voort te zetten. De financiële details van de overname, die nog door de toezichthouders moet worden goedgekeurd, werden niet bekendgemaakt.

ABN Amro beschikte tot 2007 over een Braziliaanse banklicentie via Banco Real. Met de overname en opsplitsing van de Nederlandse dienstverlener werd Banco Real echter ondergebracht bij Banco Santander. Het Fortis-deel van ABN Amro, dat in 2009 werd genationaliseerd, bleef in Brazilië actief in de energie- grondstoffen- en transportsector met zijn Nederlandse banklicentie.

Door onder andere aangepaste regelgeving moet ABN Amro nu over een Braziliaanse licentie beschikken om zijn activiteiten aldaar voort te zetten. Om die reden heeft ABN Amro de marginale speller CR2 gekocht, dat slechts een balanstotaal van €25 miljoen heeft. Volgens de woordvoerder is dit een snellere oplossing dan het reguliere licentietraject.