Dijsselbloem: Plannen ABN AMRO binnenkort gereed

22 augustus 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Op korte termijn maakt het kabinet haar plannen bekend over de toekomst van ABN AMRO. Dit zegt Minister Dijsselbloem tegenover RTL-Z. "We leggen er de laatste hand aan", aldus de Minister. In juli gaf Gerrit Zalm aan dat ABN AMRO ernaar streeft om in de zomer van 2014 gereed te zijn voor privatisering. Of de plannen van het kabinet leiden tot een privatisering van de bank op korte termijn is nog onzeker.

Politieke steun voor beursgang op korte termijn nog onzeker

Eerder dit jaar heeft Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem aangekondigd zijn strategie over de verkoop van ABN AMRO te bespreken met de Tweede Kamer. Op verzoek van verschillende partijen neemt hij ook andere opties dan een beursgang in beschouwing.

In maart stelde Dijsselbloem dat een beursgang van ABN AMRO op korte termijn helemaal niet zeker is. "Daar zijn de marktomstandigheden niet naar", aldus Dijsselbloem eerder dit jaar". De minister is echter wel van mening dat de bank niet in staatshanden moet blijven.

Kabinet - ABN AMRO

Op korte termijn maakt het kabinet haar plannen bekend over de toekomst van ABN AMRO. "Het kabinet staat op het punt knopen door te hakken". 

ABN AMRO bereidt zich intern voor op een privatisering

ABN AMRO streeft ernaar om in de zomer van 2014 gereed te zijn voor privatisering. Het daadwerkelijke moment van privatiseren wordt echter bepaald door de Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, aldus Gerrit Zalm in een interview met de Financial Times in juli dit jaar. Het juiste moment van privatiseren is volgens Zalm afhankelijk van verschillende factoren zoals de situatie op de financiële markten. De privatisering van ABN AMRO zal naar verwachting van Zalm in tranches plaatsen vinden, over een aantal jaar.