ABN AMRO volgend jaar klaar voor privatisering

23 juli 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

ABN AMRO streeft ernaar om in de zomer van 2014 gereed te zijn voor privatisering. Het daadwerkelijke moment van privatiseren wordt echter bepaald door de Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, aldus Gerrit Zalm in een interview met de Financial Times.

ABN AMRO bereidt zich intern voor op een privatisering

In het interview liet de bestuursvoorzitter van ABN AMRO weten dat de bank over een jaar voorbereid wil zijn op een mogelijke privatisering. De uiteindelijke beslissing over het moment van privatisering ligt bij de minister van Financiën, de huidige eigenaar van de aandelen van ABN AMRO. Het juiste moment van privatiseren is volgens Zalm afhankelijk van verschillende factoren zoals de situatie op de financiële markten. De privatisering van ABN AMRO zal naar verwachting van Zalm in tranches plaatsen vinden, over een aantal jaar.

ABNAMRO Privatisering

Bovenstaande is in lijn met eerdere berichtgeving over de visie van Zalm op de privatisering van ABN AMRO. Tot nu toe is het politiek gezien nog onzeker wanneer en op welke wijze ABN AMRO (deels) geprivatiseerd gaat worden. Het lijkt erop dat ABN AMRO voorlopig niet naar de beurs gaat. "Daar zijn de marktomstandigheden niet naar", zei Dijsselbloem in maart dit jaar. "Het naar de beurs gaan is nog helemaal niet zeker".