Triodos en RBS bankiers 10 dagen zonder eigen auto

09 augustus 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen

Op 10 oktober gaat het initiatief ‘Low Car Diet’ van start. Tijdens het ‘Low Car Diet’ moeten deelnemende managers hun auto 10 dagen lang thuis laten staan en de uitdaging aangaan om op een andere manier te reizen, zoals met het openbaar vervoer, de fiets, Greenwheels of deelauto’s. Bijna 40 bestuurders nemen deel aan het initiatief, waaronder bankiers Matthijs Bierman (directeur Triodos Bank) en Karina van den Berg (RBS).

Het concept ‘Low Car Diet’ is afkomstig uit de Verenigde Staten waar de actie al een aantal keren heeft plaatsgevonden. De Nederlandse variant is een initiatief van Urgenda en wordt gesteund door diverse organisaties, waaronder de NS, Greenwheels, Regus en verschillende vervoersbedrijven.

 

lowcardiet

 

Duurzame mobiliteit

Doelstelling van het ‘Low Car Diet’ is om duurzame mobiliteit te stimuleren. “Wij willen met deze actie laten zien dat ketenmobiliteit de stap is naar een duurzame toekomst. De beweging van eigen autobezit naar het delen van auto's in combinatie met openbaar vervoer speelt daarin een belangrijke rol. Het delen van mobiliteit is goedkoper, schoner en schept ruimte op de weg en in de stad”, aldus Urgenda.

Dag van de Duurzaamheid

‘Low Car Diet’ gaat van start op de landelijke Dag van de Duurzaamheid (10-10-2013). Om 9.00 uur zullen alle deelnemende topbestuurders op station Amersfoort hun autosleutels inleveren. In de middag zullen op diverse andere plaatsen inlevermomenten plaatsvinden. Op de een-na-laatste dag, vrijdag 18 oktober, kunnen de bestuurders hun ervaringen delen en uitwisselen met de overige deelnemers.

Deelnemers

Tot dusver hebben 39 topbestuurders zich ingeschreven voor het ‘Low Car Diet’, waaronder Wiebe Draijer (voorzitter SER), Vincent Weijers (directielid van Unilever Benelux), Marcel van Loo (Managing Partner EY Nederland) en Engbert Verkoren (CEO van Conclusion). De bankensector heeft twee vertegenwoordigers: Matthijs Bierman van Triodos Bank en Karina van den Berg van RBS.

 Matthijs Bierman en Karina van den Berg