Betaalvereniging Nederland is toegetreden tot PCI SSC

08 augustus 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Betaalvereniging Nederland is als één van de eerste partijen in Europa toegetreden tot de Payment Card Industry Security Standards Council (PCI SSC), een commissie die zich richt op het definiëren van wereldwijde security standaarden voor het cards betalingsverkeer. Met dit lidmaatschap krijgt de vereniging invloed op de ontwikkeling van belangrijke standaarden voor leden en overige stakeholders.

Payment Card Industry Security Standards Council

PCI SSC is opgericht door de wereldwijde kaartsystemen American Express, Discover, JCB, MasterCard en VISA met als doel om wereldwijde standaarden te creëren voor het cards betalingsverkeer.

Betaalvereniging Nederland - PCI SSC

Betaalvereniging Nederland is per 1 augustus 2013 als Affiliate Member toegelaten tot de PCI SSC. De Betaalvereniging zal deelnemen in de PIN Transaction Security werkgroep, die zich bezig houdt met standaarden voor betaalautomaten en voor transport en verwerking van transactiedata van betaalkaarten. Door dit lidmaatschap kan de Betaalvereniging de wereldwijde ontwikkelingen van nabij volgen. Bovendien heeft zij nu invloed op de ontwikkeling van belangrijke standaarden voor leden en overige stakeholders van de Betaalvereniging.