Andhra Bank huurt McKinsey in voor strategisch project

31 juli 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Andhra Bank heeft McKinsey & Company ingehuurd om een grootschalig strategisch transformatie-project te begeleiden in de komende maanden. Dat heeft de topman van de Indiase bank eind juli bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse algemene aandeelhoudersvergadering.

Andhra Bank is medium-grootte bank in het bezit van de Indiase publieke sector. De bank heeft iets minder dan 2,000 vestigingen door heel India. De grootste banken van India zijn State Bank of India en ICICI Bank.

Andhra Bank - McKinsey & Company

"De toonaangevende organisatie McKinsey zal Andhra Bank ondersteunen met het project NavShakti” aldus topman Prabhakar. De strategische business transformatie heeft twee doelen: het verbeteren van bedrijfsproductiviteit door een grondige re-engineering van de bedrijfsprocessen en het verhogen van de klantwaarde, door een meer geïntegreerd- en multichannel business model.

Op het eerste gezicht lijkt het een onnodige stap om het strategie adviesbureau in te schakelen. In de laatste jaren groeide Andhra Bank namelijk met dubbele cijfers en naar verwachting zal de bank met 15% groeien in het huidige financiële jaar. Volgens topman Prabhakar, moeten positieve cijfers echter niet een reden zijn om niet continu te blijven focussen op markttrends en de concurrentie in de bankensector voor te blijven.