Deutsche Bank gaat haar balans met 20% verkleinen

22 juli 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Deutsche Bank zal naar verwachting tijdens de presentatie van haar kwartaalcijfers bekend maken dat zij haar balans met maar liefst 20% gaat verkleinen.  Dat meldt de Financial Times. Met deze verkleining van haar balans wil de grootste bank van Duitsland in 2015 al voldoen aan de Basel III eisen. 

Het significant verkleinen van de balans is een grote strategische stap voor Deutsche bank. De bank streeft naar een leverage ratio, verhouding tussen het eigen vermogen en de verstrekte lenigingen, van minimaal 3% voor het einde van 2015. Daarmee zal de bank eerder dan nu vereist voldoen aan de Basel III eisen. De huidige leverage ratio van Deutsche Bank wordt door analisten gezien als één van de laagste in vergelijking met andere banken. In het eerste kwartaal van dit jaar kwam de leverage ratio uit op 2,1%. Met de verkleining van de balans wil de bank vermoedelijk de twijfel wegnemen dat de bank een zwakke kapitaalratio heeft.

Deutsche Bank

Verder zal de bank naar verwachting bekend maken dat zij €6 miljard extra hybride kapitaal gaat aantrekken, onder andere in de vorm van converteerbare obligaties.