Nettowinst van Bank of America stijgt met 63%

19 juli 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

De nettowinst van Bank of America kwam in het tweede kwartaal van dit jaar uit op $4 miljard, een stijging van 63% in vergelijking met een jaar eerder. De omzet steeg met 3% naar $22,9 miljard. Dit maakte de op één na grootste Amerikaanse bank bekend tijdens de presentatie van haar kwartaalcijfers.

Meer inkomsten

Net als de andere Amerikaanse grootbanken als JPMorgan Chase, Morgan Stanley en Golman Sachs profiteerde Bank of America van de betere economische situatie in de Verenigde Staten. De betere resultaten over het tweede kwartaal van 2013 zijn toe te schrijven aan de hogere netto rente-inkomsten en hogere inkomsten uit handel- en investeringsactiviteiten. Deze inkomsten vielen een jaar eerder een stuk lager uit. De nettowinst van Bank of America over het tweede kwartaal bedroeg $4 miljard. 

Bank of America - Financials Q22013

 "We doen meer zaken met onze klanten en opdrachtgevers", zegt Chief Executive Officer Brian Moynihan. "We moeten ons blijven verbeteren, maar met het stijgende consumenten vertrouwen en betere resultaten van bedrijven, gaan we een kansrijke periode tegemoet".

Minder kosten

Naast een stijging van haar inkomsten heeft Bank of America haar kostenniveau weten te verlagen. De verlaging van de kosten heeft in hoge mate bijgedragen aan de hogere winst. De kosten voor slechte leningen zijn gedaald en de overige non-interest expenses laten een forse daling zien van $3,5 miljard. Bank of America heeft momenteel 18.300 FTE minder dan een jaar eerder.

Bank of America - Kosten FTE Q22013

Verbetering Basel III ratio

Het afgelopen kwartaal heeft Bank of America haar kapitaalpositie weten te verbeteren. Haar tier 1 kapitaal kwam uit op $125,8 miljard met als gevolg dat haar Basel 3 kapitaalratio steeg van 9,52% in het eerste kwartaal van dit jaar naar 9,6% in het tweede kwartaal.

Bank of America - Basel III ratio Q22013