ABN AMRO-er Berend Dinkla nieuwe voorzitter FRC

04 juli 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Berend Dinkla, Director Marketing & Products C&MB bij ABN AMRO, is per 1 juni de nieuwe voorzitter van het bestuur van het Financiële Rapportages Coöperatief (FRC). Dinkla neemt hiermee de voorzittershamer over van Peter Knuvers. René de Zoete,  Directeur Productmanagement Bedrijven bij Rabobank, is de nieuwe penningmeester van de coöperatie.

Financiële Rapportages Coöperatief
ABN AMRO, ING en Rabobank zijn verenigd in het Financiële Rapportages Coöperatief. Deze coöperatie is opgericht als onderdeel van het Standard Business Reporting (SBR) programma van de banken en werkt nauw samen met het SBR-programma van de Nederlandse overheid. Peter Knuvers en Berend Dinkla zijn beiden medeoprichter van het FRC.

FRC - Berend Dinkla

Interessante periode voor FRC
De bestuurswijziging vindt plaats aan het begin van een interessante periode waarin belangrijke stappen worden gezet op het gebied van Standard Business Reporting (SBR) voor banken. Berend Dinkla: ‘Digitaal heeft de toekomst. Daarom maken wij het voor ondernemers mogelijk dat zij kredietrapportages bij hun bank in SBR kunnen aanleveren op de manier die zíj prettig vinden. Mijns inziens staan wij op dit moment aan de vooravond van een nieuwe periode waarin SBR niet langer een noviteit maar gewoon de norm zal zijn.’