Zekerheden en Ondernemingsvormen

NIBE SVV

Algemene informatie

Aanbieder: NIBE SVV

Type: Training

Kosten: €650,-

Duur: 5uur per maand (75)

Aantal deelnemers: Onbekend

Doelgroep: beginnende medewerkers zakelijke kredietverlening, aankomend commercieel ondersteuners, aankomend accountmanagers MKB/particuliere kredietverlening en financieringsspecialisten.

PE Punten: Onbekend

Taal: Nederlands

Tijdens deze zeer actuele opleiding raakt u vertrouwd met zekerheden en ondernemingsvormen in het MKB, gezien vanuit de positie van de bank. U leert wat de juridische ins en outs zijn bij pandrecht en hypotheekrecht en krijgt inzicht in de verschillen tussen hoofdelijke aansprakelijkheid, borgstelling en bankgarantie. Aan de orde komen ook de juridische positie van de bank bij insolventie van de kredietnemer en het onderscheid tussen de verschillende ondernemingsvormen en rechtspersonen. Na afloop van deze boeiende opleiding kunt u bij transacties met diverse ondernemingsvormen de vertegenwoordigingsbevoegdheid van de cliënt bepalen, de valkuilen herkennen bij overgang of omzetting van een onderneming en succesvol de wettelijke onderzoeksplicht van de bank toepassen bij transacties met rechtspersonen.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor beginnende medewerkers zakelijke kredietverlening, aankomend commercieel ondersteuners, aankomend accountmanagers MKB/particuliere kredietverlening en financieringsspecialisten.

Doel en opzet

U ontwikkelt tijdens deze opleiding kennis en inzichten met betrekking tot zekerheden en ondernemingsvormen in het MKB, gezien vanuit de positie van de bank. De leerstof van de opleiding Zekerheden en Ondernemingsvormen bestaat uit 3 onderdelen die onderling nauw met elkaar samenhangen. U verdiept zich aan de hand van een overzichtelijk tekstboek in zekerheden, beslag en executie, natuurlijke personen en rechtspersonen en ondernemingsvormen en overgang van een onderneming.

Vooropleiding

U heeft een HBO-werk- en -denkniveau, met basiskennis van juridische begrippen. U bent bekend met de juridische aspecten van de relatie tussen de bank en de particuliere of zakelijke cliënt, gezien vanuit de positie van de bank. Ook weet u hoe een zakelijke kredietaanvraag tot stand komt en hoe de administratie van een zakelijk krediet werkt.

Voorbereiding en studiebelasting

Het volgen van de bijeenkomsten, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 75 uur.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV is immers al jaren de opleider voor de financiële dienstverlening in Nederland. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

De theorie wordt in deze opleiding behandeld door middel van een overzichtelijk tekstboek. U test uw kennis en begrip van deze theorie met oefenmateriaal dat u ter beschikking krijgt in uw online leeromgeving.

Aanvullende opmerking(en)

Wanneer u zich voor deze opleiding inschrijft, kunt u in stap 2 van het online inschrijfproces kiezen of u het bijbehorende papieren boek tegen meerprijs wilt bijbestellen.

Algemene informatie

Aanbieder: NIBE SVV

Type: Training

Kosten: €650,-

Duur: 5uur per maand (75)

Aantal deelnemers: Onbekend

Doelgroep: beginnende medewerkers zakelijke kredietverlening, aankomend commercieel ondersteuners, aankomend accountmanagers MKB/particuliere kredietverlening en financieringsspecialisten.

PE Punten: Onbekend

Taal: Nederlands

Meer opleidingen van NIBE SVV

Meer opleidingen van NIBE SVV

Meer opleidingen

Opleidingen

Wij gebruiken je gegevens alleen om deze aanvraag te verwerken.
Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.